СЛУЧАЈ ЈОВАЊИЦА: Укинут притвор за седам осумњичених за Јовањицу

Танјуг

18. 09. 2020. у 10:43

СЛУЧАЈ ЈОВАЊИЦА: Укинут притвор за седам осумњичених за Јовањицу

Приватна архива

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду укинуо је притвор за седморици окривљених, који су били ухапсени 1. јула у оквиру истраге привредног друштва "Јовањица", рекла је за Танјуг портпарол суда Татјана Тешић.

Притвор им је укинут јер су престали разлози због којих је био одређен - испитани су предложени сведоци, па ће се у даљем току поступка бранити са слободе.

Против ове групе и даље је у току истрага.

Већински власник "Јовањице" Предраг Колувија, као још осам ухапшених у новембру 2019, су у притвору и даље и њима ће у октобру је почети суђење.

Притвор је укинут за припаднике МУП и БИА А.Т. и Б. Р. , Р. Б., М. К и З. Б, као и М. Т. и С. М.

Сумња се да су они извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Фото Н.Скендерија

Тужилаштво је раније саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривичина дела по налогу организатора који се већ налази у притвору, Предрага Колуивије који је и већински власник "Јовањице".

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)