ОПЉАЧКАНА СРПСКА СВЕТИЊА: Албанци обили православну цркву, народ у страху

Д. З.

15. 09. 2020. у 14:07

ОПЉАЧКАНА СРПСКА СВЕТИЊА: Албанци обили православну цркву, народ у страху

Фото: Д. З.

ЦРКВА Покрова пресвете Богородице у Бабином Мосту већински српском селу у општини Обилић обијена је и опљачкана у понедељак увече.

Пресечене решетке на прозору са источне стране светиње и испретурану унутрашњост светиње уочио је јутрос свештеник Александар Нашпалић појаснивши да су камере померене како не би снимиле скрнављење и упад у цркву.

Фото: Д. З.

- Иако су у питању ситне крађе јер у цркви не држимо веће количине новца, далеко је већа штета на самом објекту односно унутрашњости због оштећења која се тим провалама и пљачкама наносе - истакао је свештеник Нешпалић, док мештани овог села крај магистралног пута Приштина - Косовска Митровица истичу да скрнављење и пљачка светиње уноси додатан неспокој међу њима, јер су и они смаи као и њихова имовина често на мети напада и пљачки Албанаца.

Иначе, у Бабином Мосту тренутно живи 160 српских породица са близу хиљаду Срба и тридесетак албанских, односно око 150 Албанаца а црква покрова Пресвете Богородице  била је до сада више пута на мети напада лопова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)