СА ВЕСЕЉА У СМРТ: Јецаји парају мук у селу поред Житорађе где су страдали младићи - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ

Д. ЗЕЧЕВИЋ

14. 09. 2020. у 08:30

СА ВЕСЕЉА У СМРТ: Јецаји парају мук у селу поред Житорађе где су страдали младићи - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ

Фото Новости

ДАНИЛО Цветковић (20) из села Самариновца код Житорађе и Александар Живковић (21) из Пејковца у истој општини погинули су у трену у стравичној саобраћајној несрећи која се јуче рано ујутру догодила код села Лукомир на путу Житорађа - Прокупље, док је Александар Јовић (26) из Прокупља подлегао повредама у нишком КБЦ.

У несрећи која се око један сат после поноћи догодила када је путничко возило којим је управљао Јовић (26) из Прокупља, из засад непознатих разлога прешло на супротну страну и ударило у камион црногорских регистарских таблица, повређене су још две особе, од којих је једна задржана у прокупачкој болници.

- У нашу болницу колима Хитне помоћи из Прокупља и Житорађе довезене су четири особе, при чему Данило Цветковић није давао знаке живота. Јовићу су констатоване тешке телесне повреде, па је, уз медицинску пратњу превезен у нишки клиничко-болнички центар, док је А. Ц. (19), после дијагностике задржан на лечењу у нашој болници. А. М. (22) из Самариновца пуштена је на кућно лечење - каже Натали Николић, портпарол прокупачке болнице, напомињући да друга жртва тешке саобраћајне несреће Александар Живковић није довезен у ову медицинску установу. Тешко повређени Јовић, упркос напорима лекара, битку за живот изгубио је јуче у 16 часова.

ОБДУКЦИЈА

РЕЗУЛТАТИ обдукције показаће да ли је, евентуално, возач аутомобила у којем се налазило петоро младих, А. Ј. (26) из Прокупља био под дејством алкохола. Очекују се и налази истраге која треба да одговори на питање због чега је путничко возило прешло у другу коловозну траку и закуцало се у камион.

И док из полицијских извора незванично сазнајемо да се удес догодио "услед неприлагођене брзине", Цветковићи и Живковићи оплакују младиће који су тек закорачили у живот. У породици Цветковић у Самариновцу, селу удаљеном петнаестак километара од Житорађе - мук. Родбина и пријатељи долазе да изјаве саучешће, а мајка Гордана, отац Срђан и брат Немања (26) су под седативима.

- Били су на весељу у Житорађи и Немања је родитеље довезао кући, а Данило је са друговима кренуо према Прокупљу са другом који је био са њима на весељу - прича нам рођака Цветковића, док јецаји Данилове баке потресају двориште.

БОЛ Данилова мајка , Фото Новости

Отац Срђан нем од бола, једва говори да је Данило студирао Вишу медицинску школу у Ћуприји. Желео је да постане здравствени радник, као и његови мајка и старији брат.

И док родбина и пријатељи долазе и у двориште Живковића у суседном селу Пејковцу да изразе саучешће, Александрове сестра Катарина (25) и мајка Виолета са рођацима пристижу из Прокупља где су набављале одећу за последи испраћај свом брату и сину.

- Александров отац Горан ради у Хрватској као возач аутобуса, а и он је планирао да оде да ради код оца, желео је да започне самостално живот - причају у неверици Александрови другови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)