МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈА СЕ УТОПИЛА У ТИСИ У СУЗАМА: Тражила сам децу цели дан, нигде их није било

Љ.Прерадовић

07. 09. 2020. у 22:19

МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈА СЕ УТОПИЛА У ТИСИ У СУЗАМА: Тражила сам децу цели дан, нигде их није било

Фото Приватна архива

РОНИОЦИ Жандармерије пронашли су данас тело седмогодишње О. Т. из Бачког Петровог Села, која је нестала у Тиси у недељу по подне. Беживотно тело нађено је у непосредној близини места где је дан раније испала из чамца, док је са годину дана млађим братом била на реци.

Полиција је обавила увиђај, а о проналаску тела је обавештено и надлежно тужилаштво. Тело ће бити пренето у Институт за судску медицину у Новом Саду.

Двоје малишана се, како сазнајемо, у недељу искрало из куће, неопажено, кроз прозор, и бициклима отишло до неколико километара удаљене реке да се купају. Тамо су се играли, а онда су на око 200 метара од плаже ушли у привезане рибарске чамце. Према ономе што је шестогодишњак испричао после сестриног нестанка, девојчица је око 14 сати у једном тренутку испала из чамца и нестала испод воде.

Видевши да се О. Т. не појављује на површини, њен брат је уплашен и узнемирен отрчао према селу. Успут је, како сазнајемо, срео једног комшију и испричао му шта се догодило, а човек је одмах обавестио полицију. Рониоци Жандармерије одмах су кренули у потрагу за дететом.

Мајка седмогодишњакиње, која има још троје деце, наводно је казала полицији да су малишани од куће отишли без њеног знања, и да их је још од преподневних сати тражила по селу, али их нигде није било. Касније, по подне, каже кроз сузе, сазнала је да је ћеркица нестали у Тиси.

Мештани кажу да ово није први случај утапања у Тиси и да се пре неколико година удавило дете када је испало из чамца. Додају и да је вода поред обале плитка метар и по, али да је по средини дубока од шест до 15 метара.

МУШКАРАЦ СЕ УТОПИО У ДУНАВУ

У ДУНАВУ код Новог Сада, данас је пронађено тело Д. Д. (32), који је у реци нестао дан раније, око 15.30. Његов нестанак у води, на потезу код Шангаја, пријавили су људи који су били на обали. Према ономе што се казали, тридесетдвогодишњак је ушао у воду и пливао двадесетак метара, после чега се и више није појавио на површини.

Пронађено тело је пренето у Институт за судску медицину где ће се утврдити тачан узрок смрти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)