ТУЧА У КАТАСТРУ: Службеник ударио адвокате, једног "нокаутирао"

Танјуг

04. 09. 2020. у 21:23

ТУЧА У КАТАСТРУ: Службеник ударио адвокате, једног нокаутирао

Фото В. Данилов

АДВОКАТИ Драгослав Љубичановић и Стефан Стојков нападнути су данас у Катастру у Улици омладинских бригада на Новом Београду, одакле су због задобијених повреда пребачени у Ургентни центар.

Њих је након расправе око уласка у катастар на заказани термин обојицу ударио службеник катастра, а Љубичановић, који је иначе секретар Адвокатске коморе Београд, од ударца је изгубио свест.

Оба адвоката се тренутно налазе на лекарском прегледу у Ургентном центру, а овим поводом реаговао је и председник Адвокатске коморе Србије (АКС) Виктор Гостиљац.

"Одмах по добијању писаног дописа о овом догађају од колега, АКС ће захтевати од катастра обашњење у вези са свим околностима овог напада на наше колеге, које су завршиле у Ургентном центру", рекао је Гостиљац Танјугу.

Ово што се десило, како је додао, можда није изненађење јер се ради о Катастру, служби која, према његовим речима, можда тренутно представља најнеефикасију карику у државном систему.

"То је херметички затворен систем без сваке контроле, где грађани тешко долазе до остваривања својих права", навео је Гостиљац, указујући да се овај случај и временски поклопио с намером Коморе да о проблемима фунцкионисања службе катастра обавести и јавност и належне органе.

Рад катастра и све мањкавости његовог поступања у наредом периоду ће бити, како је навео, предмет нарочите пажње Коморе, јер је ово што се десило колегама само последица "дугогодишњег осионог понашања које се осећа у раду и поступању кратастра".

О нападу су обавештени полиција и тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)