ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА КОД ЛИПОВИЦЕ: Шоферу аутобуса 591 пријава, отказ јер је возио брзо

С. Б. М.

03. 09. 2020. у 08:40

ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА КОД ЛИПОВИЦЕ: Шоферу аутобуса 591 пријава, отказ јер је возио брзо

Фото: Приватна архива

ВОЗАЧ СП "Ласта" који је у недељу увече управљао аутобусом на линији 591 за Вранић, који је код Липовице имао незгоду и попречио се средином пута, добиће отказ.

"Новостима" се поводом незгоде обратио један од путника који је тврдио да је неприлагођена брзина узрок несреће и да због луде вожње возача замало није погинуо.

Из СП "Ласта" наводе да се возач, који је 30. августа имао незгоду код Липовице са зглобним возилом на линији Баново брдо - Вранић, са поласком у 18.00 часова, изјаснио да је узрок саобраћајне незгоде био квар на возилу.

- Морали смо да сачекамо извештај саобраћајног вештака о извршеном ванредном техничком прегледу возила, како бисмо знали шта се тачно догодило. Утврђено је да је аутобус био технички исправан, а да је узрок саобраћајне незгоде грешка возача и неприлагођена брзина кретања возила условима на путу. Возач је суспендован и против њега је покренут дисциплински поступак за раскид уговора о раду - наводе у "Ласти".

ПОВРЕЂЕНА ЖЕНА

СУГРАЂАНИН каже да није сачекао долазак полиције јер је био преплашен и под стресом.

- Прошле године је и моја жена на истој линији задобила тешке повреде јер је возача у пуној брзини исекао други возач који се води као Н. Н. лице. Обојица су возила великом брзином. Возач није хтео да зове ни полицију, ни Хитну помоћ - тврди Јово К.

Тог дана суграђанин Јово К. пожалио се "Новостима", јер је, како каже, у пуној брзини зглобни аутобус буквално кривудао и летео по Ибарској магистрали.

- Срећа у несрећи је што није било возила у супротном смеру, иначе би сви изгинули. Њихово дивљање у вожњи и коришћење телефона током вожње, све то ће једног дана довести до велике погибије - тврди наш саговорник.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)