ТРАГЕДИЈА! Преминула породиља у КЦ Ниш: Дошла је здрава на порођај

Новости онлине

26. 08. 2020. у 10:55

ТРАГЕДИЈА! Преминула породиља у КЦ Ниш: Дошла је здрава на порођај

Фото: Ј. Ћ.

ПОРОДИЉА Д. С. (34) преминула је у понедељак у Клиничком центру Ниш

Ову информацију потврдио је и Бојан Лукић, директор Клинике за гинекологију на КЦ Ниш.

- За нас је то изненађење, дошла је здрава на порођај. Имали смо лабораторијску потврду да су јој налази у реду. Све је било уобичајено, осим што је порођај кренуо 4-5 недеља пре термина. Проођај је протекао нормално, беба је добро. Међутим, два-три сата после уочавамо да она има проблем са згрушавањем крви. Целе ноћи смо се борили за њен живот, ја сам био непосредно укључен у њено медицинско збрињавање. Међутим, завршило се лоше - каже Лукић.

Како наводи, очекује се да обукција одговори због чега је породиља премиула.

- За нас је енигма шта је разлог њене смрти. Оформљена је Комисија за проверу стручног рада која чека обдукциони налаз са Завода за судску медицину. Након тога ће дати своје мишљење. Онда ћемо имати више детаља које ћемо моћи да изнесемо  јавности - каже Лукић.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mik

26.08.2020. 13:05

Sučešće porodici. Ne znam koliko ima veze sa tim, ali svakako ne pomaže sto je Porodilište u očajnom stanju i hitno ga treba renovirati i omogućiti humane uslove porodiljama i bebama. Mnogo važnije je to nego popločavanje trgova.

nikk

26.08.2020. 14:55

Nikšićko i Cetinjsko porodilište se 90-ih izbjegavalo, previše ovakvih slučajeva je bilo, krađe beba i slično. Mi smo mešu prvima u jugoslaviji dobili privatno porodilište đe se red čekao, još su dali opciju bezbolnog porođaja... kredit i na rate pa je kasnije intervencijom države riješeno ovo pitanje promjenom kadra ili penzionisanjem

Zao mi je

26.08.2020. 15:37

Саучешће породици. Ја мислим да ниједном лекару није у интересу да изгуби пацијента.Многе жене умру због крварења на порођају и то се тек тада установи да имају проблем са коагулацијом.Не зове народ трудноћу "друго стање" јер тада се у организму дешава свашта што се ван трудноће не дешава.Нико ту није крив,тако се десило и трагично јесте,али то се дешава стално и не може се ни предвидети ни помоћи,нажалост.Пре су и краљице умирале на порођају.Ми мислимо да се нама апсолутно ништа не може десити,да смо нека привилегована генерација?

Maja

27.08.2020. 00:43

@Zao mi je - Kao prvo ja sam jedna od tih porodilja koja je izgubila bebu pre 15 godina.izgubila dosta krvi zivot na koncku.krv se brzo nasla.tako su mogli i za gagu krv da nacu brzo ako je izgubila krv.a ne sad da pricu sta je bilo.