ОПИЛИ ГА И УБИЛИ ПЕРТЛОМ: Потрага за двојицом осумњичених због смрти Милорада Раденковића у Жаркову

З. УСКОКОВИЋ

петак, 14. 08. 2020. у 20:21

ОПИЛИ ГА И УБИЛИ ПЕРТЛОМ: Потрага за двојицом осумњичених због смрти Милорада Раденковића у Жаркову

Зграда у којој је убијен Mилорад Раденковић / Фото З. Јовановић

ОПЕРАТИВЦИ београдске полиције расветлили су брутално убиство керамичара Милорада Раденковића (48), које се догодило у петак пред зору у његовом стану у београдском насељу Жарково, у Улици Ратка Ресановића 13.

Несрећни човек је задављен пертлом, а за двојицом мушкараца, чији је идентитет познат инспекторима МУП, расписана је потрага. Они су свог познаника Раденковића, како се претпоставља, убили из користољубља.

Према незваничним сазнањима, Раденковић је двојицу познаника, са којима је највероватније радио грађевинске и керамичарске послове, позвао у свој стан на дружење. Према траговима на лицу места, истражни органи су закључили да су пили алкохол и слушали музику.

- Постоје индиције које указују да су осумњичени форсирали да се што више пије, односно стално су Раденковића нудили да попију још покоју чашицу - наводи наш извор. - Када су видели да је пијан, напали су га. Један од њих му је ставио, како се сумња, нож под грло и терао га да каже где крије новац. Мало га је и посекао, како би му показао да су озбиљни и да се не шале. Несрећни човек им је тада показао "штек", верујући да ће га оставити на миру.

За њега је, међутим, тек тада настао пакао. Иако су му узели сву уштеђевину, један од њих је одлучио да га усмрти. Извукао је пертлу, како се сумња, из Раденковићеве ципеле и задавио га. После злочина, двојица напасника су побегла. Полиција је, међутим, током увиђаја пронашла мноштво трагова.

ДУГОВАЛИ МУ

ПРЕМА незваничним сазнањима, двојица осумњичених су највероватније дуговала новац убијеном Раденковићу. Често су од њега позајмљивали, па су тако и знали да има одређену уштеђевину. Кобног дана, највероватније, рекли су му да ће дуг да врате, па их је он позвао да дођу код њега у стан. У његовом дому су му, међутим, спремили клопку и убили га.

Поред тога, у реконструкцији злочина доста им је помогао Раденковићев мобилни телефон, у коме су забележене поруке и позиви. И у аутомобилу несрећног човека, "мерцедесу", пронађени су бројни докази, биолошки трагови, као и отисци прстију. Испитани су и пријатељи убијеног, мушкарац који га је задављеног и пронашао, као и његова супруга са којом се разговарало телефоном, јер са њиховом ћерком живи у Аустрији.

Поред тога, полиција је са околних објеката скинула видео-записе са сигурносних камера. Све је то допринело да се коцкице злочина склопе и за осумњиченима крене у потрагу. Иначе, злочин се догодио у половично усељеној згради у насељу Рупчине, у објекту који је саграђен пре десет година. Ту живи још само неколико породица.

- Нисам чула да се синоћ нешто дешавало, јер је у овој згради усељено само неколико станова - прича једна од житељки ове улице.

Раденковић, последњих година живео је у Београду, иначе је пореклом из Хрватске, а у српску престоницу је дошао како би се бавио керамичарским занатом и унутрашњим уређењем станова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MiR

14.08.2020. 22:08

Ne daj Boze da u Srbiji, u koju se svi kunemo kao sto je verovatno i ovaj jadan Srbin iz Hrvatske cinio, nekome pomognes! Unistice t, samo da izbrisu svoj dug! Neka pociva u miru, a lazovima, lopovima i ubicama vecni pakao i za zivota!