БАРБАРА, ДОЂИ И ИЗНЕНАДИ НАС: Девојчица је нестала пре 4 године, данас јој је рођендан и мајка шаље поруку својој мезимици

Ј. ЛЕМАЈИЋ

четвртак, 13. 08. 2020. у 22:00

БАРБАРА, ДОЂИ И ИЗНЕНАДИ НАС: Девојчица је нестала пре 4 године, данас јој је рођендан и мајка шаље поруку својој мезимици

Барбара Витез

"Моје драго, мало, слатко благо, данас пуниш 19 година. Све је без тебе... И све је другачије... Где год да си на овај дан, молим те, дођи кући и изненади нас. Волимо те много, ти си центар мог света и борим се за тебе. Никада се нећу предати, животе мој..."

Ове потресне речи и нумеру Хариса Џиновића "Како ми недостајеш" у четвртак је објавила Мелинда Витез, мајка Барбаре Витез, девојчице из Сенте која је нестала пре четири године. Њени родитељи ни данас не знају где им је дете.

Барбара је последњи пут виђена 25. новебра 2016. године на мосту на Тиси у Сенти. Од тада јој се губи сваки траг, а Мелинда и њен супруг Ендре скоро четири године живе у агонији и са само једном жељом - да се она врати кући.

Те кобне вечери, око 22 сата, док се враћала са рођендана, девојчица се наводно током опасне дечје игре попела на стуб моста и упала у Тису. По званичној верзији истражних органа, у коју њени родитељи сумњају, Барбара се оклизнула и с моста, упала у реку и утопила се. Међутим, њено тело, и поред опсежних, вишемесечних потрага, није пронађено.

До родитеља су долазиле разне информације - да је виђена у Грчкој, Мађарској, Румунији... Стигло им је чак и анонимно писмо да је отета, али је утврђено да је била реч само о нечијој болесној шали. Дојављено је и да је наводно у Будимпешти, где има чак и профил на друштвеним мрежама, али ни то није потврђено.

Ендре и Мелинда Витез / Фото М. И.

Мелинда и Ендре верују да је Барбара жива и да ће се вратити кући. У том магновењу пре годину дана изгубили су и друго дете, сина Атилу (25), који је преминуо од последица грипа.

Под притиском породице и јавности, Министарство унутрашњих послова о нестанку девојчице обавестило је Интерпол, који је Барбару Витез у марту 2018. ставио на такозвану жуту потерницу, односно на листу несталих особа за којима се трага. Тајну овог догађаја, који још нема епилог, изгледа знају само мост који спаја Бачку и Банат и хладна, мутна Тиса.

ЈУРИЋ: ИЗВИНИ...

СРЕЋАН ти рођендан и извини што ништа нисмо урадили за тебе и твоју породицу - поручио је Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", која иницира увођење система "Амбер алерт" у нашој земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)