УДАРИО ЈЕ НА ПЕШАЧКОМ, ПА ПОБЕГАО: Ево колика казна прети младићу који је Теодори откинуо стопало

Новости онлине

четвртак, 13. 08. 2020. у 18:55

УДАРИО ЈЕ НА ПЕШАЧКОМ, ПА ПОБЕГАО: Ево колика казна прети младићу који је Теодори откинуо стопало

Полиција на месту несреће / Фото приватна архива

ФИЛИПУ И. (20) који је аутомобилом на Кошутњаку ударио годину дана млађу Теодору Р. приликом чега је тешко повредио, на терет се стављају два тешка кривична дела за које је запрећена казна затвора и до шест година!

Стравична саобраћајна несрећа догодила се 8. августа у Улици кнеза Вишеслава у Београду, када је Филип И. управљајући аутомобилом "форд фиеста", на пешачком прелазу оборио деветнаестогодишњу девојку, а онда побегао с лица места. Сведоци су испричали да је на Теодору, док је прелазила улицу, налетео аутомобил и откинуо јој стопало.

Филипу И. се на терет стављају два кривична дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Због ова два кривична дела, Филип би могао да заврши на вишегодишњој робији, пошто је за крвично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди Кривичним закоником предвиђена казна затвора од шест месеци до пет година.

- Возач моторног возила или другог превозног средства који остави без помоћи лице које је тим превозним средством повређено или чију је повреду тим средством проузроковао, казниће се новчаном казном или затвором до три године. Ако је услед непружања помоћи наступила тешка телесна повреда повређеног лица, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година - објашњава се у члану 295 Кривичног законика.

Поред тога, за друго кривично дело, тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, запрећена је казна затвора до три године, али ако је то дело учињено из нехата, учинилац би се могао казнити новчаном казном или затвором до једне године.

Теодора је, подсећања ради, пре несреће била у једној кафани на Кошутњаку, где се проводила са пријатељима и дечком. Десетак минута пре затварања, друштво је кренуло кући а Теодора се упутила на оближњи паркинг.

Кренула кући на Петлово брдо и док је прелазила улицу на њу је налетело ауто и тешко је повредио.

- Возач се није ни заставио и одјурио је даље. Била је у флуоресцентно жутој хаљини и право је чудо како је није видео на пешачком - испричали су сведоци несреће.

Тешко повређеној девојци у помоћ су притрчали запослени у кафани, један од њих јој је каишем подвезао бутину како не би искрварила.

Хитна помоћ је убрзо стигла на лице места и девојку превезла у болницу где се и даље налази.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)