УШАО У ВОДУ СА 2,43 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Завршена обдукција тела Александра који се утопио у Бубличком језеру

Новости онлине

среда, 12. 08. 2020. у 22:21

УШАО У ВОДУ СА 2,43 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Завршена обдукција тела Александра који се утопио у Бубличком језеру

Фото: Фацебоок

АЛЕКСАНДАР П. (19) из села Лукомир код Житорађе, који је 4. августа нађен мртав у Бубличком језеру, имао је 2.43 промила алкохола у крви у момету када се утопио, показала је обдукција.

Тужилаштву је Институт за судску медицину у Нишу доставио обдукциони налаз младића. Тај резулат је одагнао сваку сумњу која се у јавности појавила протеклих дана да је младић преминуо под сумњивим околностима, можда и насилно, а не да је жртва несреће - утапања.

Младић је у недељу, 2. августа, са друштвом из Лукомира, отишао на Бубличко језеро, удаљено 30-так километара од њиховог места. Неколико сати су били тамо, и по свему судећи су се опустили уз алкохол.

Наиме, како се раније писало, поподне је Александар другарима рекао "идем у wц и брзо се враћам". Оставио је свој мобилни телефон, папуче, мајицу, панталоне и отишао. Управо то што је оставио мобилни телефон указивало је да је намераво да се одмах врати. Зашто је међутим ушао у воду, када је, како су касније показали резултати, био пијан, остаће непознаница. Како се међутим није вратио, нити га је ко видео у води или на обали, другови су обавестили полицију. Почела је потрага за младићем на обали језера, убрзо су дошли и отац и рођаци младића. До касно увече трагали су за њим, али без успеха.

И током слећег дана настављена је потрага, такође безуспешно и тек је у уторак, у 6.30 сати, у плићаку, на неуређеном купалишту у близини Житног Потока, угледао је младићев ујак.

Илустрациј/Предраг Митић

Изјава једне жене унела пометњу

Након налажења тела сумњу да је младић можда усмрћен, а не да је утопио, унела је изјава једне старије жене. Наиме, поједини медији су објавили да је она изјавила како је видела неколико младића из џипа у језеро бацају тело Александра П.

Проверавана је свака информација која је стигла истражитељима, а која је могла да расветли околности смрти 20-годишњака из Лукомира. Обдукција је потврдила првобитну сумњу да се Александар П. утопио.

"Од алкохола се отежано кретао, говорио"

Алко-тест је показао да је Александар П. имао 2.43 промила алкохола у крви. Та количина алкохола указују на пијанство, и особа не може да усклади покрете, отежано се креће, говори и распожење јој осцилира. Осим што се возачи упозоравају да не пију пре него што седну за волан, исти апел или савет се упућују и пливачима пре уласка у воду, јер алкохол дехидрира тело, умањује урачунљивост и оптерећује јетру.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)