ЗЛОТВОР ЈЕ УБИО НАШЕГ АНЂЕЛА: Очајна бака тромесечног дечака из Вршца, који је подлегао повредама од очевих батина

Ј. Д. ЉУТИЋ

12. 08. 2020. у 22:00

ЗЛОТВОР ЈЕ УБИО НАШЕГ АНЂЕЛА: Очајна бака тромесечног дечака из Вршца, који је подлегао повредама од очевих батина

Немањина бака Нада / Фото З.Јовановић

НИСАМ стигла ни да се науживам у унуку. Ево, долазимо из Београда, где смо преузели Немањино тело. Анђео бакин, невино је страдао. У четвртак ћемо га сахранити и бакин анђео ће се придружити анђелима на небу. То што је невином детету урадио рођени отац није за поверовати. То није човек, него злотвор и монструм.

Овако је у среду, за "Новости", не кријући сузе, испричала Нада Миодраговић, бака дечака Немање, старог непуна три месеца, који је у петак 7. августа после готово четрдесет дана борбе за живот преминуо у Институту за мајку и дете у Београду. Од последица тешких телесних повреда од батина које му је још 25. јуна нанео отац Михајло Мишел Тот из Вршца. Стравичан злочин догодио се у кући у Улици Петра Драпшина 42, где су заједно са бака Надом живели и њена ћерка Тамара Миодраговић и њен невенчани супруг Тот.

Михајло Мишел Тот у среду је саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Вршцу због смртоносних телесних повреда које је нанео рођеном сину.

- Осумњичени је у потпуности признао злочин, односно да је претукао бебу, што није учинио под дејством алкохола или седатива, како се у почетку мислило - каже, за "Новости", Небојша Живковић из панчевачког тужилаштва. - Он се до даљег налази у притвору. У наставку истраге чека се обдукциони налаз бебе, а биће саслушани и неки сведоци.

Незванично, обдукција је урађена и показала је да је беба услед батина задобила тешке неуролошке проблеме и повреде мозга, што је проузроковало смрт.

Како сазнајемо, притвор Тоту је одређен због сумње да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке, али и због великог узнемирења јавности до којег је дошло након што је обелодањено шта је урадио сопственом детету.

Комшије из Улице Петра Драпшина у Вршцу имају само речи хвале о бака Нади и њеној породици. Међутим, не и о Тоту.

- Увек је био чудан. Тамара није нигде радила, а он је повремено надничио. Дуже време су били заједно и добили су Немању. Али, ево шта монструм уради сопственом детету. Кажу да је претукао бебу само зато јер је она плакала.

Како незванично сазнајемо, Тот раније никада није био насилан према супрузи, али био је, како веле комшије, љубоморан и умео је да јој припрети. Међутим, Тамара очигледно то није схватала сувише озбиљно, јер га никада није пријавила за насиље у породици. Она је, иначе, са Тотом била у ванбрачној заједници, а из претходног брака има петогодишњег сина Николу, који је такође живео у кући са осталим члановима породице.

Кобног 25. јуна, наводно Тот је био сам у кући са бебом. Немања је плакао и отац га је, наводно да би га умирио, неколико пута ошамарио. Након тога дечак се утишао, а онда га је, када је поново заплакао, задесила иста судбина.

Мајушни Немања је наводно једног тренутка ућутао и престао да дише. Уплашен Тот, излетео је у двориште и повикао комшијама да зову Хитну помоћ, јер беба није добро. Дечак је превезен у болницу, где су се доктори свих ових дана борили да преживи. Нажалост, мали Немања задобио је, како се сумња, теже повреде главе, односно мозга и преминуо је пре шест дана. Тот је истог дана ухапшен кад је његов син одведен у болницу. Тада је у полицији као и сада у Тужилаштву признао шта је урадио.

Иако званично не постоји ниједна пријава за насиље у породици, сумња се да је Тот и раније био груб према свом наследнику. Наводно, једном приликом су он и Тамара довели бебу у болницу, под изговорм да има проблем са дисањем и да се загрцнула од сисања. И тада је наводно медицинско особље приметило неке промене на телу бебе, али оне нису биле нарочито видљиве и озбиљне, па нико није реаговао.

Сломљена мајка Тамара Миодраговић / Фото З.Јовановић

МАЈКА ТАМАРА БЕЗ РЕЧИ

МАЈКА Тамара Миодраговић у среду није желела било шта да коментарише о трагедији која ју је задесила.

- Још је у великом шоку и бунилу. Под седативима је и не зна ни шта прича, ни шта ради. Потпуно је сломљена - рекла је "Новостима" њена мајка Нада.

Тамарина породица замера Михајловим најближима, пре свега мајци и сестри, што на било који начин нису покушале да помогну Тамари у овим тешким моментима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

logika

13.08.2020. 07:57

" tada je navodno medicinsko osoblje primetilo neke promene na telu bebe, ali one nisu bile naročito vidljive i ozbiljne, pa niko nije reagovao"?!? Koliko treba POVREDE NA BEBI da budu vidljive i ozboljne da bi neko reagovao.

Ljilja

13.08.2020. 21:43

E baka Nado, umesto da si štitila svoje unuče ti sada braniš go*no koje si rodila. Pod kakvim je stresom "majka" kada je beba već mesec dana na ivici smrti? A gde je bila dok je bebu tukao, kako piše u više navrata? I majka i baba su znale i ćutale , u to sam sigurna.