ЛЕКАРИ НИСУ УСПЕЛИ ДА ГА СПАСУ: 40 дана трајала битка за живoт тромесечног дечака из Вршца после очевих батина

Ј. Ј. БАЉАК

11. 08. 2020. у 21:20

ЛЕКАРИ НИСУ УСПЕЛИ ДА ГА СПАСУ: 40 дана трајала битка за живoт тромесечног дечака из Вршца после очевих батина

Дечак је преминуо у Институту за мајку и дете

ДЕЧАК стар непуна три месеца, преминуо је у петак, 7. августа, на Институту за мајку и дете у Београду од последица тешких телесних повреда, које му је, како се сумња, још 25. јуна нанео отац М. Т. (29) из Вршца.

Како незванично сазнајемо, малишан је после пребијања примљен на Институт са поремећајем свести и свим другим тегобама које прате то стање. Упркос напорима лекара, подлегао је повредама након 40 дана тешке борбе за живот.

Насилни отац је приведен истог дана, када је, из засад непознатих разлога, претукао своју тада једноипомесечну бебу. Тај случај насиља у породици надлежним органима је пријавила мајка несрећног малишана, а, како сазнајемо од добро обавештеног извора, претпоставља се да је дечачић више пута био злостављан.

- Једном су бебу довели у болницу са изговором да се загрцнула током сисања, али су лекари већ тада уочили сумњиве промене на његовом телу - каже наш извор из истраге.

Незванично сазнајемо да је реч о младом пару, који је живео у ванбрачној заједници. До овог случаја није било пријава насиља у породици, а ово им је било прво дете. С обзиром на то да је обдукцијом утврђено да је смрт бебе уследила као последица батинања, случај је из вршачког тужилаштва пребачен у Више јавно тужилаштво у Панчеву.

- Случај насиља у породици је полицији у Вршцу пријављен још 25. јуна. Оцу је истог дана одређено задржавање у трајању од 48 сати, док му је дан касније одређен притвор - кажу из Основног јавног тужилаштва у Вршцу и наглашавају да се Т. М. и даље налази у притвору.

Пошто је малишан преминуо, случај је због тежине кривичног дела преузело Више јавно тужилаштво у Панчеву. Осумњичени М. Т. ће због преквалификације дела ових дана поново бити саслушан. У претходне три године, откако је почела примена Закона о спречавању насиља у породици, евидентирано је 1.715 деце која су била жртве насиља. Према подацима Уницефа, 17 одсто деце изложено је физичком кажњавању, које је најзаступљеније код малишана узраста између три и четири године.

ЈАШАРИ И АЛБИЋ

НЕДАВНО је Ферди Јашари (22) из Земуна осуђен на 14 година затвора јер је у новембру 2018. насмрт претукао своју петомесечну ћеркицу. Несрећном детету нанео је смртоносне повреде ударајући је песницама.

Маја 2019, Зоран Албић (25) ухапшен је због сумње да је убио своју пасторку, Луну Ф. (3) у селу Прахово код Неготина. Он је девојчицу претукао у кући, а затим је бацио са терасе како би прикрио злочин. Он је оптужен да је кобне ноћи пијан и нервозан дошао кући и почео је да баца ствари. Како се тврди, викао је на дете да ућути, али Луна је све гласније плакала, па је Албић почео да је туче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ljiljana

11.08.2020. 21:29

zalosno sta se radi.....dali deca treba da trpe tako nesto.....malo je 12 godina to treba osuditi na dozivotnu robiju.....a gde su mame....ne razumem.....kada ode u pozarevac ce da vidi kako ce da prodje.....gde ce mu dusa......jadna beba borila se 40 dana......sudio ako imas savesti nabi to djubre tamo gde mu je mesto

Kopro

12.08.2020. 03:30

@Eh - Za ovakva i sl.dela smrtna kazna i to da je čeka svaki dan ne znajuci kada će se dogoditi. A smrtna kazna u vidu paljenja na lomači. Prvo ga slomiti psihički onda i fizicki!!! Par primera i nikome to nebi palo na pamet. Isto i za pedofile!

Koliko košta metak

12.08.2020. 02:33

Bebicu od nepuna dva mijeseca pretući do smrti ? Nije to gospodine sudijo čovjek, to izgleda kao čovjek, govori kao čovjek, ali to ljudsko biće nije. Nije ni zvijer, ni zvijeri to ne rade. To vam je gospodine sudijo zlo koje poprimilo ljudski oblik, njemu mijesto na ovom svijetu nije, treba to vratiti u pakao gdje pripada. Gospodine sudijo, vi ga osudite a ja ću platiti za metak. Platim za dva, da se to kvalitetno ovjeri.

Marko

12.08.2020. 07:04

Joooj, kad vas molim stavite ga u zatvor sa huliganima, oni vole takve!! Bože, zašto ovakvi uopšte postoje??? Jadno dete, jedina uteha je da ga više neće trpeti i da je na boljem mestu od ovog sveta.......

Nina

13.08.2020. 22:44

Gde ce vam dusa ,kakvi su to roditelji sacuvaj boze ovo vise nema smisla kakav je ovo zao svet postao, jadno dete boze primi ga u tvoje narucije jer su mu roditelji monstrumi nesposobni dabogda vam gospod odredio najgoru kaznu I patnju za CEO zivot