ПОСТУПАК ЗБОГ НЕСРЕЋЕ КОД БУДВЕ: Београђанин (17) се брани са слободе

С. Ђ.

уторак, 11. 08. 2020. у 20:44

ПОСТУПАК ЗБОГ НЕСРЕЋЕ КОД БУДВЕ: Београђанин (17) се брани са слободе

Илустрација / Новости

БЕОГРАЂАНИН М. С. (17), који је према оптужном предлогу, 11. јула из нехата изазвао поморску несрећу на отвореном мору код Будве, у којој је погинула полицајка Маја Шљиванчанин, а повређен њен вереник Владан Станишић, у даљем поступку ће се бранити са слободе.

То је у уторак одлучио которски Основни суд, прихватајући јемство које је понудила малолетникова породица, а која се састоји од некретнина у Будви.

- Овај суд је донео решење којим је прихватио понуђено јемство, односно уписивање хипотеке у вредности од 331.450 евра на стан и гаражу у Будви, власништво оца осумњиченог малолетника. Истим решењем њему је одређена и мера забране напуштања боравишта општине Будва - изјавио је за "Новости" судија Шпиро Павићевић, додајући да на ово решење странке имају право жалбе у року од три дана.

Поморска несрећа догодила се 11. јула око 14 часова, али до данас није званично саопштено да ли је М. С. имао дозволу за управљање јахтом и ко је њен власник. Јахта, којом је, како се тврди управљао малолетник, ударила је у барку у којој су били Маја Шљиванчанин и Владан Станишић. Оба пловила су се кретала од острва Свети Никола према Јазу. Након судара, барка је потонула, а Маја је преминула на месту судара.

Почетак суђења заказан је за 26. август, али ће оно бити затворено за јавност, пошто је реч о малолетном оптуженом. На терет му се ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)