ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ: Он је осумњичен да је у Кошутњаку налетео аутомобилом на Теодору Р.

Novosti online

11. 08. 2020. у 10:57

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ: Он је осумњичен да је у Кошутњаку налетео аутомобилом на Теодору Р.

Полиција на месту несреће / Фото приватна архива

У 11 ЧАСОВА биће саслушан осумњичени за изазивање тешке саобраћајне несреће на пешачком прелазу на Кошутњаку, а у којој је тешко повређена Теодора Р.

Реч је о Филипу И. (20), који је возећи "шкоду фабију" црвене боје, крећући се притом великом брзином, иако је на том месту ограничење брзине 40 километара на час, у Улици кнеза Вишеслава 88 налетео на Теодору и тешко је повредио. Од силине ударца девојка је задобила отворени прелом потколенице и стопала. Најпре јој је помогло обезбеђење ресторана у којем је била тако што су јој подвезали ногу, а затим је колима Хитне помоћи превезена у Ургентни центар на даље збрињавање.

- Пацијент је имао тешке телесне повреде опасне по живот и наложена је хитна операција, јер је стање било критично - рекли су из ове здравствене установе. - Девојка је и даље на јединици интензивне неге и у тешком стању, а лекари стално прате ситуацију.

Возач аутомобила је после изазване несреће на пешачком прелазу, не заустављајући се, побегао у непознатом правцу. Помоћ у прикупљању доказа припадницима органа реда пружили су снимци са сигурносних камера које су постављене у овом делу Кошутњака.

- Млађа женска особа прелазила је обележени пешачки прелаз када је одједном на њу налетео возач црвене "шкоде фабије" и тешко је повредио - каже наш извор. - Полиција је по позиву одмах дошла на место удеса, а увиђај је трајао до један сат после поноћи. Припадници МУП, који контролишу овај део града, имају готово стопостотан учинак у хватању преступника, тако да су и особу која је изазвала ову несрећу ухапсили веома брзо.

ЖУТА ХАЉИНА БИЛА "НЕВИДЉИВА"

КАКО сазнајемо, Теодора је те вечери била са друштвом у ресторану на Кошутњаку. Десетак минута пред затварање кафане, она је кренула кући на Петлово брдо, и док је прелазила улицу, на њу је према речима очевидаца, налетела "фабија". Возач се није ни зауставио и одјурио је даље. Била је у флуоресцентножутој хаљини и очевици кажу да је право чудо како је возач није видео на пешачком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Jolle

11.08.2020. 11:27

Mislim da kaznena politika treba da se menja pa ovakve koji osakate pesake treba kazniti tako da budu odgovorni u smislu sto ce preuzeti odgovornost za zrtvin dalji zivotni tok. To znaci da ce preuzeti deo izdrzavanja i brige o zrtvi za trajanje celog zrtvinog ili njegovog zivota sto ukljucuje mnoge stvari pa onda neka buduci vozaci nasilnici razmisle koliko im se isplati takva voznja. Sto se zatvora tice mnogo kratko traje i posle toga nasilnik se ponovo vraca na ulicu da divlja sa rizikom da unesreci jos nekog.

Raša

11.08.2020. 12:01

@Jolle - To je teoretsko razmišljanje koje nema osnovu. Takva neodgovorna, brutalna i asocijalna osoba ne može ni sebi a kamoli drugima da pomogne. On zaslužuje najtežu moguću kaznu a nesrećna devojka najveću moguću odštetu od njegovog osiguranja i nesebičnu društvenu pomoć.

Jolle

11.08.2020. 16:19

@Raša - Ne znam zasto ne bi imalo osnovu. Bahate se uglavnom imucni i bogati a i njihova deca zajedno sa njima koja misle da sve mogu pa onda shodno tome zasto da ne plate svoje grehe umesto da posle kratkog odmora u zatvoru usled mita ponovo pocine isto delo. Cesto puta sami kazu policajcima dali znaju sa kime razgovaraju i prete im otkazom . Uzmi primer mladog Mitrovica i ko mu sta moze a on nije niti siromasan niti asocijalan ali jeste dobrostojeci zahvaljujuci ocu. Pitam se sto li nije u zatvoru.

Branislav

11.08.2020. 13:06

Kod nas je prebrza vožnja u gradu nešto totalno regularno i to se viđa na svakih 10 minuta. Samo pgledajte kojom brzinom se spuštaju vozila iz Terazijskog tunela ka Brankovom mostu pored stotina pešaka. Policija to treba da iskoreni, to jest da radi mnogo efikasnije nego što sada radi. Problem nije u visini kazne nego u izvesnosti, odnosno verovatnoći otkrivanja prekoračenja brzine. Konkretno, tu gde se desila tragedija počinilac zna da ne postoji mogućnost da ga neko otkrije. On zna da se policija uvek nalazi na istim mestima i još će biti na vreme obavešten od drugih vozača. Jedino rešenje je da policija prikriveno otkriva prekoračenje iz neobeleženog automobila, ili da postavi tajne kamere bez radara koje mere pasivno, prosečnu brzinu na recimo 100m udaljenosti. Potrebno je da neodgovorni vozači znaju da svuda mogu biti neopaženo otkriveni u prekršaju.