ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”. Укинута пресуда Ивану Павловићу из Ниша

Ј. ЋОСИН

понедељак, 10. 08. 2020. у 21:25

ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”. Укинута пресуда Ивану Павловићу из Ниша

Увиђај после пуцњаве / Фото Ј. Ћосин

НИШЛИЈИ Ивану Павловићу (33), који је осуђен на 20 година затвора јер је 17. јуна 2018. на Тргу краља Милана у центру града на Нишави, пуцајући из "калашњикова", ранио тројицу полицајаца и радника обезбеђења кафића "Манила", поново ће се судити почетком септембра.

Апелациони суд у Нишу укинуо је првостепену пресуду Вишег суда из децембра прошле године и наложио поновно суђење, јер током поступка, како је утврђено, није доказано да је било елемената покушаја тешког убиства, за шта је, између осталог, првобитно осуђен.

Како је утврђено током судског поступка, Павловић је 17. јуна 2018. ранио радника обезбеђења Александра Ђорића, а затим и полицијског сужбеника Милоша Милошевића, који га је разоружао, док су од рикошетираних хитаца повређени и полицајци Јован Савић и Иван Ђорђевић.

Апелација истиче да није наведено на основу чега је суд сматрао да је пуцањем у ноге раднику обезбеђења, затим пуцањем у ноге полицајцу приликом отимања о пушку и поготком рикошета у два полицајца, покушао да их све убије.

- Реч је о обесном, ничим изазваном насилничком и безобзирном понашању које превазилази све разумне границе, али оптуженом треба судити за радње које је учинио, па, ако се испостави да је крив, треба га и казнити. У конкретном случају, оптуженом се на терет ставља кривично дело чије извршење уопште није доказано - стоји у одлуци Апелационог суда.

ОПТУЖЕНИ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ

Како стоји у одлуци Апелационог суда, Павловић и даље остаје у притвору, где се налази већ две године. Оваква одлука је донета да не би поновио дело које му се ставља на терет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

10.08.2020. 23:51

Odlično je što ste u tekstu citirali deo sramne odluke Apelacionog Suda, kojom se vrlo lepo pokazuje da su sudije tog suda zaštitile kriminalca koji je automatskom puškom pucao na službenike Policije i ranio ih, umesto da potvrde izrečenu prvostepenu presudu od 20 godina zatvora koja je sasvim adekvatna. Sudije koje su napisale takvo sramno obrazloženje da se naloži novo suđenje treba smeniti po hitnom postupku, a unaprediti sudiju koji je imao hrabrosti da sudi po zakonu i pravdi i takvog kriminalca osudi na 20 godina zatvora. Nadam se da će na novom suđenju ta presuda biti ponovo potvrđena.

golub

11.08.2020. 06:36

Najbolje bi bilo da ga pustite i da mu platite odstetu za boravak u zatvoru . E drzavo , a gde je posao i sta je hteo sa automatskom puskom , odakle mu ista . Ako ovako pokusavamo da zaustavimo ovo sto je uzelo maha na nasim ulicama onda je ovo kraj .