ЗАПЛЕНА ЗЛАТА: “Пали” Бугари са око око 800 гр златног накита, вредног милион динара

Танјуг

понедељак, 10. 08. 2020. у 10:06

ЗАПЛЕНА ЗЛАТА: “Пали” Бугари са око око 800 гр златног накита, вредног милион динара

Фото: Танјуг

ЦАРИНИЦИ су у два случаја на прелазу Градина запленили око 800 грама златног накита вредног готово милион динара, саопштила је данас Управа царине.

Оба случаја откривена у суботу, 8. августа.

Један прекршај откривен је око осам сати, када је на улазу у земљу за царинску контролу стигао BMW немачких регистарских ознака, којим је четворочлана породица бугарских држављана путовала ка Немачкој.

Мада су тврдили да немају ништа осим личног пртљага, приликом детаљне контроле је у торби код 32-годишње путнице пронађено готово пола килограма непријављеног златног накита.

Више од 20 огрлица, наруквица, прстења и минђуша процењено је на око 600.000 динара.

Само пола сата раније непријављени златни накит пронанађен је и приликом детаљне контроле "мерцедеса" бугарских регистарских ознака, којим је такође ка Немачкој путовала петочлана породица бугарских држављана.

Овога пута више од 20 комада различитих комада златног накита, укупне тежине око 300 грама, цариници су пронашли у ладици испред сувозачког седишта и у прегради за документа између возачког и сувозачког седишта.

Као власница непријављеног злата, чија је вредност процењена на око 330.000 динара, пријавила се 36-годишња путница, против које је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)