ЕКСПЛОДИРАО АУТОМОБИЛ СВЕДОКА ПРОТИВ ШАРИЋА: Џип одлетео у ваздух испред породичне куће, од силине детонације оштећени локали и куће (ФОТО)

Novosti online

недеља, 09. 08. 2020. у 13:51

ЕКСПЛОДИРАО АУТОМОБИЛ СВЕДОКА ПРОТИВ ШАРИЋА: Џип одлетео у ваздух испред породичне куће, од силине детонације оштећени локали и куће (ФОТО)

Фото: Б.Пузовић

НA хауби џипа “хонда елемент”, чији је власник, незванично сазнајемо, Горан Николашевић (52) из Ваљева, један од сведока на суђењу Дарку Шарићу, у Мишарској улици, у недељу око три часа после поноћи, активирана је експлозивна направа.

Од снажне детонације, која је потресла шири центар Ваљева, џип је прилично оштећен, као и аутомобил паркиран поред, те суседни локали и куће.

Сигурносне камере, на згради у близини, сазнајемо незванично, снимиле су непознату особу маскирану и са капуљачом, која на “хонду елемент”, паркирану на тротоару испред Николашевићеве куће, поставља експлозивну направу, а потом је, наводно, активира пламеном. Увиђај су обавили Више јавно тужилаштво у Ваљеву и полицијски службеници, а за починиоцем се трага.

Власник џипа, Горан Николашевић, почетком маја поднео је Полицијској управи у Ваљеву кривичну пријаву против Небојше Јоксовића, сведока сарадника у поступку против Дарка Шарића и Саше Цветиновића из Београда, због покушаја убиства. У кривичној пријави, сазнајемо, наводи се да је од полицајаца у Ваљеву добио информацију да се спрема његова ликвидација тако што би му неко подметнуо експлозив у аутомобил.

Фото: Принтскрин Happy TV

 

У пријави је Николашевић, сазнајемо, навео да једини наручилац његовог убиства може да буде Јоксовић, зато што му је велика сметња на суђењу против Дарка Шарића, у Специјалном суду у Београду, јер је као сведок изнео сва кривична дела која је Јоксовић починио.

ИНСТРУКЦИЈЕ

Николашевић је навео да је од извесног Далибора Ристића сазнао да Јоксовић планира његову ликвидацију. У кривичној пријави навео је да је Ристић потврдио да су га Јоксовић и Цветиновић инструирали да убије Николашевића. Тада је, чак, Цветиновић показао Ристићу експлозивну направу коју би требало да подметне у аутомобил и рекао му која кола Николашевић вози, број регистарских таблица и адресу где живи. Николашевић је у пријави навео да је Ристић све то написао и потписао и рекао да ће се одазвати било ком суду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nebojša

09.08.2020. 15:56

Joksovic jr zlocinac i kriminalac kome je tuzilastvo poklonilo silnu imovinu i dok oni dobijaju od njega apanazu, stanove, apartmane, letovanja, zimovanja, automobile,... nema nista od procesuiranja iako je brutalno prekrsio uslove zbog kojih je dobio status svedoka saradnika. Tuzilastbo je rak rana Srbije jer da oni rade svoj posao ne bi bilo Joksovica na slobodi a takbih jr mnogo