СИЛОВАО И СНИМАО МАЛОЛЕТНОГ ДЕЧАКА: Детаљи истраге након још једног хапшења због педофилије, и овог пута у Новом Саду

С. Бајић - Ј. Лемајић

субота, 08. 08. 2020. у 22:00

СИЛОВАО И СНИМАО МАЛОЛЕТНОГ ДЕЧАКА: Детаљи истраге након још једног хапшења због педофилије, и овог пута у Новом Саду

Илустрација / Фото: Depositphotos

НОВОСАДСКА полиција потврдила је у суботу да је због постојања основа сумње да је учинио бројна кривична дела над малолетном особом ухашен М. М. (27) из Новог Сада.

Он се сумњичи за силовање, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетне особе за порнографију. На терет му се ставља и искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетној особи, али и и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

- Сумња се да је М. М, у свом стану, застрашивањем принудио на сексуални однос шеснаестогодишњег Новосађанина, са којим је ступио у контакт преко једне друштвене мреже - кажу у новосадској полицији. - Такође, сумња се да је потом захтевао од малолетника да му шаље своје порнографске фотографије. Осим тога, претресом стана осумњиченог М. М. пронађено је око 25 грама марихуане.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и биће приведен, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Још једно хапшење педофила у Новом Саду јавности је у петак увече предочио Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић" која се већ годинама бори против педофилије.

- Не знам како ће тужилац реаговати и како ће квалификовати кривична дела, али очекујем да ће осумњиченог теретити за кривично дело против полне слободе, члан 178 КЗ. С обзиром на то да је у питању повратник, а ради се о тешком кривичном делу, очекујем строгу и тешку казну - каже за наш лист Игор Јурић, додавши да ће Фондација пружити сваку подршку оштећеном и током суђења и у даљем животу.

Управо пошто је у питању повратник, Фондација "Тијана Јурић" се залагала за увођење оштријих казни за убице, силоватеље и починиоце других кривичних дела над малолетницима, женама, старима, немоћнима...

По истраживањима, велики број оних који су извршили оваква страшна дела, своја недела и понове када им истекне казна. Један од примера за то је био управо у Новом Саду, када је пре годину и по, вишеструки силоватељ звани Пикасо, одмах по повратку из затвора ножем напао запослену у тамошњем Клиничком центру.

ОШТРИЈЕ КАЖЊАВАЊЕ

ДА би педофили-повратници остали иза решетака, на иницијативу Фнодације "Тијана Јурић" крајем прошле године измењен је Кривични закон. Тада је уведена доживотна робија за убице деце, као и оштрије кажњавање насилника, посебан удар односи се на повратнике и дилере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

lucijan

08.08.2020. 22:05

Ово се мора коначно решити увођењем смртне казне а учестло је до мере да се више не може толерисати. Да сам отац дечака, ја бих му судио.

Stevan

08.08.2020. 23:59

Kako nastaju pedofili i ljudi koji podmuklo ubiju seksualnu žrtvu? Pitam jer sam na skorom pravoslavnom teološkom predavanju saznao da homoseksualci nemaju hromozom Y kao svi muškarci, već poseduju ženski hromozom. Znači oni su bioloski drugačiji, tada je jedan tip iz publike, kritikovao to kao neuspojavu mešanja različitih haplotipova roditelja, fazon kao što žena krvne grupe neke ne može bez savremene medicine da rodi dete osobi 0 krvne grupe jer fetus uzme od oca krvnu grupu i odbija majčinu krv u stomaku, tako nešto... uglavnom ima i za šizofreniju valjda da je neuspojava neka kroz dnk roditelja mozda.. Dal neko zna? Jel moguce prepoznat pedofile medicinski ili psiholoski?