И МАЈА ПУЦАЛА: Масакр у Јабуковцу починиле две особе

С. М. Ј.- В. Ђ.

петак, 07. 08. 2020. у 22:04

И МАЈА ПУЦАЛА: Масакр у Јабуковцу починиле две особе

Фото С.М.Ј.

ВИШЕ јавно тужилаштво у Неготину подигло је данас нову оптужницу због тешког убиства у саизвршилаштву против Давора Пернића (35), из Јабуковца, и Маје Бађикић (26), из Дупљана, због сумње да су између 7. и 9. августа прошле године у засеоку Ваља Вратне, недалеко од Јабуковца, хицима из ватреног оружја убили Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Ово је, за "Новости", потврдио Радослав Недељковић, заменик у неготинском Вишем јавном тужилаштву.

- На основу нових доказа, од Вишег суда ћемо поново затражити да се Маја Бађикић ухапси - казао нам је Недељковић.

- Она се терети да је убила Драгану Јозељић, а заједно са Пернићем и Рају Казимировића. Давору се на терет стављају и убиства Драгице Казимировић и Љубинке Оприкић.

Виши суд у Неготину је, после подизања прве оптужнице против Пернића и Бађикићеве за тешко убиство, од Вишег јавног тужилаштва у том граду затражио допуну истраге с циљем да се установи тачан датум када је масакр почињен.

ДОКАЗИ Давор Пернић, Фото приватна архива

- По допунском вештачењу, установљено је да се злочин могао одиграти између 7. и 9. августа прошле године - наводе у истрази за наш лист. - У почетку се као датум злочина стриктно помињао 7. август, али сада ово вештачење баца потпуно нову слику на масакр.

Маја Бађикић је, у ексклузивној изјави "Новостима", казала да на имању Казимировића никада није била.

ВЕШТАЦИ О ТРАГОВИМА НА ОПУШЦИМА

ВИШИ суд је тражио и да се вештаци изјасне да ли ДНК трагови Бађикићеве, који су пронађени пола године после убиства недалеко од места злочина, могу толико дуго да остану на опушцима који су били изложени различитим временским условима.

- Вештаци нису могли да се изјасне о старости опушака, али је недвосмислено доказано да биолошки трагови на њима припадају Маји Бађикић - каже Недељковић. - Уколико се огласе кривим, осумњиченима прети и до 40 година затвора.

Маја Бађикић, Фото С.М.Ј.

- Имам алиби да нисам била на том месту, због чега је мој бранилац и тражио да се против мене поступак обустави - казала нам је она.

У ВЈТ, међутим, кажу да "иако има алиби за 7. и 8. август, а имајући у виду да се као датум злочина не искључује ни 9. август, када је Бађикићева била у Јабуковцу, она ће имати прилику да то објасни током суђења".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)