БРАНИСЛАВ НИЈЕ КРИВ ЗА УДЕС: Исповест оца младића који је настрадао 2018. године - ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ ОТВОРИО ДУШУ

С. Костић

субота, 08. 08. 2020. у 14:00

БРАНИСЛАВ НИЈЕ КРИВ ЗА УДЕС: Исповест оца младића који је настрадао 2018. године - ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ ОТВОРИО ДУШУ

Фото С. Костић/Facebook

ДВЕ године након што је у саобраћајној несрећи погинуо Бранислав Грујић (28) из Сибача код Пећинаца, вештаци су ипак доказали да те кобне вечери несрећни младић није прешао на супротну страну пута и изазвао судар, како се у почетку мислило, већ је то урадио други возач који је, како је и потврђено, био под дејством алкохола.

Како каже за "Новости" Стевица Грујић (59), отац настрадалог младића, оптужница још није подигнута, али након завршеног истражног поступка Више тужилаштво у Сремској Митровици могло би то да учини веома брзо.

Тог 7. јула око поноћи Бранислав је кренуо за Огар како би девојку вратио кући. Из правца Суботишта према Пећинцима на "опел корсу" налетело је путничко возило "фолксваген џета" београдских регистарских ознака, које није могло да савлада кривину. Од јачине ударца оба возила су се окренула, а "корса" је задњим делом завршила у каналу. Док је те вечери од пола два, када је Стевица стигао на место несреће па до четири ујутру, стајао поред пута, чекајући да увиђај буде завршен, ни слутио није да је његов син заглављен у возилу, већ је мислио да га је Хитна помоћ хоспитализовала.

За то време, ватрогасци су секли "корсу" како би извукли Бранислава, који је издахнуо на лицу места и то, према налазу са обдукције, од задобијених повреда унутрашњих органа.

ПОМОЋ синовљевих КОЛЕГА

Фото С. Костић

СТЕВИЦА Грујић (на слици) дуго је радио у грађевини као сезонац, а после синовљеве смрти, запослио се у фирми "ЈУБ боје" у Шимановцима, где је и његов син Бранислав радио.

- Нисам на његовом радном месту, али сам у тој фирми, где је и он био. Неизмерно сам им захвалан за све што су учинили за нас у тим најтежим тренуцима - каже Грујић.

- Немам ја више вољу за животом, чекам судњи дан када ћу да одем код мог сина. Супруга и ја сваки дан идемо на гробље. Тешко је, живот нам се после те ноћи променио скроз. Од стреса обоје смо се разболели - говори очајни отац.

Након саобраћајне несреће, возач "џете", који је из Сурчина, тврдио је како је Бранислав прешао на другу страну пута, али је породица Грујић успела је да докаже да младић није крив што је изгубио живот.

- Саобраћајни вештаци су утврдили да се возач другог возила кретао 80 километара на сат, а мој Бранислав испод 60. Утврђено је, такође, је да је мој син возио 70 центиметара од беле линије, а да је возач другог возила секао кривину - тврди Стевица, додајући да му младић, против којег треба да буде подигнута оптужница, никада није изјавио саучешће, као и да не очекује ништа од те пресуде, јер како каже, она му не може вратити сина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)