КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО УБИСТВА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ У ШАПЦУ? Осумњичени Александар дао ИСКАЗ

А. ДЕЛИЋ

петак, 07. 08. 2020. у 12:00

КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО УБИСТВА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ У ШАПЦУ? Осумњичени Александар дао ИСКАЗ

Фото А. Делић

ВИШЕ јавно тужилаштво у Шапцу преузело је предмет од Основног тужилаштва и повело истрагу против Александра И. (19) из Црне Баре због наношења тешких телесних повреда квалификованих смрћу.

Он се терети да је 27. јула тешко повредио Остоју М. (46) из Совљака, који је пет дана касније преминуо.

Трагедија се догодила у школском дворишту у Совљаку, а присуствовало јој је петнаестак малолетне деце из овог мачванског села и околних. Александру, који се, наводно, спремао да истуче једног дечака, Остоја је рекао да "остави дете на миру".

Очевици кажу да се младић у моменту окренуо и ударио човека песницом, од чега је овај одмах пао на леђа, ударивши главом о бетон. Неколико минута био је без свести, а екипа Хитне помоћи превезла га је до шабачке болнице, да би исте вечери био пребачен у Ургентни центар у Београду.

- У свом првом исказу пред истражним органима, Александар И. је признао да је ударио Остоју М., али се бранио да није имао намеру да претера са физичком силом. Саслушан је пре него што је жртва преминула, а сада ће исказ дати пред Вишим јавним тужиоцем - каже наш извор близак истрази.

Како сазнајемо, урађена је и обдукција тела Остоје М., али записник још није достављен надлежном тужилаштву. Током истраге биће ангажовани и вештаци медицинске струке, а младићу из Црне Баре, према тренутној квалификацији дела, прети казна од две до 12 година робије.

Испраћај

Остоја М. сахрањен је на сеоском гробљу у Совљаку. После смрти родитеља, Остоја је живео сам на породичном имању. Имао је само сестру, која је, како смо чули, учитељица у једној основној школи у Мачви.

Мештани Совљака са којима смо разговарали кажу да је Остоја много времена проводио са децом у школском дворишту, причајући им забавне приче. Наводно, пре више година, учествовао је у саобраћајки са смртним исходом, када је на путу страдао младић из Црне Баре, баш из села одакле је и Александар.

- Волео је да попије, али волео је и да приповеда деци, која су га обожавала. Жао ми је што су дечаци и девојчице морали да гледају такву страшну сцену у школском дворишту, јер је то једино место у селу где постоје услови да се окупљају - каже једна мајка из Совљака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)