КОБАН УДАРАЦ У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Више јавно тужилаштво у Шапцу повело истрагу против 19-годишњег Александра И. из Црне Баре

А.ДЕЛИЋ

четвртак, 06. 08. 2020. у 12:59

КОБАН УДАРАЦ У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Више јавно тужилаштво у Шапцу повело истрагу против 19-годишњег Александра И. из Црне Баре

А. Д.

ЗБОГ наношења тешких телесних повреда квалификованих смрћу, Више јавно тужилаштво у Шапцу преузело је предмет од Основног тужилаштва и повело истрагу против 19-годишњег Александра И. из Црне Баре.

Младић се терети да је 27. јула тешко повредио Остоју М. (46) из Совљака, од чега је овај пет дана касније преминуо.

Трагедија се догодила у школском дворишту у Совљаку, а присуствовало јој је 15-оро малолетне деце, не само из овог него и из околних мачванског села. Александру, који се, наводно, спремао да истуче једног дечака, Остоја је рекао да "остави дете на миру".

Очевидци кажу да се младић у моменту окренуо и ударио човека песницом, од чега је овај одмах пао на леђа, ударивши главом о бетон. Неколико минута био је без свести, а екипа хитне помоћи превезла га је до шабачке болнице, да би исте вечери био пребачен у ургентни центар у Београду.

- У свом првом исказу пред истражним органима, Александар И. признао је да је ударио Остоју М., али бранио се да није имао намеру да претера са физичком силом. Саслушан је пре него што је жртва преминула, а сада ће исказ тади пред Вишим јавним тужиоцем - каже наш извор близак истрази.

Како сазнајемо, урађена је и обдукција тела Остоје М., али обдукциони записник још увек није достављен надлежном тужилаштву. Током истраге биће ангажовани и вештаци медицинске струке, а младићу из Црне Баре, према тренутној квалификацији дела, прети казна од 2 до 12 година робије.

Мештани Сољвака са којима смо разговарали кажу да је Остоја пуно времена проводио са децом у школском дворишту, причајући им забавне приче. Наводно, пре више година, учествовао је у саобраћајки са смртним исходом, када је на путу страдао младић из Црне Баре, баш из села одакле је и Александар.

- Волео је да попије, али волео је и да приповеда деци, која су га обожавала. Жао ми је што су дечаци и девојчице морали да гледају такву страшну сцену у школском дворишту, јер је то једино место у селу где постоје услови да се окупљају - каже једна мајка из Совљака.

Након смрти родитеља, Остоја М. је живео сам на породичном имању у Совљаку. Имао је само сестру која је, како смо чули, учитељица у једној основној школи у Мачви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)