ПЛАНИРАО ДЕЦУ А ИЗАБРАО СМРТ: На гробљу у Негосављу сахрањен Горан С. (39) који се убио уочи венчања

И. МИТИЋ

среда, 05. 08. 2020. у 22:00

ПЛАНИРАО ДЕЦУ А ИЗАБРАО СМРТ: На гробљу у Негосављу сахрањен Горан С. (39) који се убио уочи венчања

Горан С. / Фото Фејсбук

ГОРАНА С. (39) из села Негосавље, у општини Медвеђа, који се обесио у хотелу на периферији Лесковца, на вечни починак испратило је више стотина људи.

Нема човека у Горановом родном крају који не жали за њим. Био је поштован, вредан и частан младић, па је на његовом последњем испраћају сузе лило и старо и младо.

Горанова породица, мајка, отац, сестра и брат, сломљени су од бола, а последњем испраћају несрећног младића присуствовала је и његова несуђена супруга која је, од туге за човеком са којим је планирала будућност, једва стајала на ногама. Дозивала га је и запомагала док су јој се сузе непрекидно сливале низ лице. Ни она није могла да каже зашто је Горан одлучио да себи прекрати живот, када сви верују да није имао ниједан разлог за то.

- Са том девојком је био у вези три или четири године. Неколико пута је доводио у родно село. Лепо су се слагали. Обоје су увек били ведри и пуни духа. Горан је говорио да са њом има озбиљне намере, чак су и веридбу заказали за 28. август. Због чега је одлучио да све то прекине и да дигне руку на себе, то само он зна - прича један од најбољих пријатеља несрећног младића.

Горан је у родном крају провео неколико дана. Са њим и његовом девојком, у Негосавље је из Београда дошла и Горанова рођена сестра. Правили су планове за веридбу. Били су на ручку у хотелу у Сијаринској Бањи, а у Лесковцу су Горанови родитељи, будућој снаји, по њеном избору, куповали злато.

- Горанов отац је започео да гради неку надстрешницу, па му је син помогао и купио му материјал који је недостајао. Причао је о будућности и о томе шта га тек очекује на послу и у приватном животу. Није никоме поменуо баш ништа што би га мучило или нешто чиме је незадовољан. Напротив - додаје наш саговорник.

У селу причају да се Горан радовао брачној заједници. Много је волео децу, па се и својој надао. Описују га као физички и психички јаког младића за кога није било препрека. Све је могао и свуда је стизао. Село је напустио неколико сати пре трагичног догађаја. У Лесковцу је одсео у хотелу како би се наводно одморио пред пут за Београд. У среду је требало да буде на послу.

Одговор на питање зашто је дигао руку на себе нема баш нико. Када су ушли у хотелску собу, Горан је девојку наводно послао до аутомобила да му донесе неке ствари. По повратку затекла га је у туш-кабини без знакова живота. Према незваничним информацијама, несрећни младић је најпре покушао да се обеси неким каблом о лустер, али је он попустио, па је свој наум остварио у хотелском купатилу тако што је искористио сопствени каиш.

МАЈСТОР КАКВОГ НИЈЕ БИЛО

НЕСРЕЋНИ младић је био врхунски грађевински радник какав се ретко налази. Посебно је био вичан изградњи фасада. У селу кажу да је газда за кога је годинама радио о Горану говорио као о својој "десној руци". Био је човек на кога је могао да се ослони и да му многе ствари у послу у потпуности препусти, а да буде сигуран да ће све бити завршено без грешке. Таквог Горана познају и у родном крају. Само лепе речи имају и за његову породицу.

- Био је душа од човека. Неко за кога никада не бисте рекли да ће уопште и да помисли да на овакав начин оконча живот. Никада никога није преварио, слагао, увредио... Од Горана сте увек могли да очекујете само лепо. Зато нас је његов трагичан одлазак веома изненадио - причају у Негосављу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)