УКРАДЕН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ МИЛОША: Јавност огорчена снимком крађе хуманитарне помоћи у Чачку, осумњичени тврди да је видео монтиран

В. ИЛИЋ

четвртак, 06. 08. 2020. у 08:00

УКРАДЕН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛОГ МИЛОША: Јавност огорчена снимком крађе хуманитарне помоћи у Чачку, осумњичени тврди да је видео монтиран

Снимак надзорне камере

СНИМАК на којем се види како један Чачанин из кутије за прикупљање хуманитарне помоћи за лечење двогодишњег Милоша Зарића из Чачка краде новац, запрепастио је житеље града на Морави и запалио друштвене мреже.

На снимку се види средовечни мушкарац, са дужом косом, како завлачи руку у кутију са прикупљеним новцем који затим ставља у џеп, смејући се и гледајући у мушакрца поред њега, кога је такође "ухватила" надзорна камера на киоску брзе хране у центру Чачка.

Видео-клип се брзо проширио друштвеним мрежама, а гневни Чачани су тражили да се објави идентитет лопова. Појединци су га препознали и утврдили да је реч о

Г. Н., па су се и упутили ка његовом дому, али је он демантовао да је он особа на снимку. Тврдио је чак да му је, наводно, неко све сместио и да је реч о монтираном видео-материјалу. Иначе, реч је о породичном човеку, који има децу.

- Велика брука и срамота! Красти од болесног детета, па где ће ти душа - само су неки од коментара гневних грађана.

Како сазнајемо, овај Чачанин пријављен је полицији, приведен је и саслушан. Засада се не зна колико је новца однето, али раније је у кутијама за помоћ испред овог локала било и по неколико десетина хиљада динара.

- Колико год да су новца однели, пљунули су у лице сваком човеку који је било шта у ту кутију убацио, не само за Милоша, него уопште. Када гледате видео, не можете да се не запитате да ли је могуће овако нешто - казао је Бојан Зарић, отац малог Милоша, за чије лечење је до сада скупљена половина потребног новца, и то преко Фондација "Буди хуман".

Милош Зарић

Превремено рођен

ДВОГОДИШЊЕМ Милошу дијагностикована је церебрална парализа, рођен је превремено, а одмах по рођењу био је 18 дана на механичкој потпори за рад плућа. Милош не хода и не прича. Свако ко може и жели да помогне то може учинити слањем СМС поруке 813 на 3030.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)