ПРЕСУДУ ОТКАЗАЛА НОВА БЕБА: Померено изрицање судске одлуке оптуженој за смрт детета од глади у Књажевцу

Д. А. - В. Ђ.

среда, 05. 08. 2020. у 21:33

ПРЕСУДУ ОТКАЗАЛА НОВА БЕБА: Померено изрицање судске одлуке оптуженој за смрт детета од глади у Књажевцу

Фото Д. А.

ГЛАВНИ претрес против Дарка Ђ. (35) и његове бивше ванбрачне супруге Милице Ј. (30), чија је тромесечна беба Маша 12. фебруара 2018. преминула од глади, одложен је у среду у Основном суду у Књажевцу, јер се првооптужена - поново породила!

- На основу доказа које смо добили, Милица Ј. се недавно породила и зато није била у могућности да присуствује суђењу - речено нам је у Основном суду у Књажевцу. - Зато је и донета одлука да се изношење завршне речи и, највероватније, изрицање првостепене пресуде, одложи за октобар.

Како сазнајемо, Милица Ј. је у међувремену напустила Дарка Ђ. и преудала се за другог човека. Незванично, променила је и место боравка, али се редовно одазивала на суђења. Случај који је шокирао Србију, десио се крајем фебруара 2018. године. Отац и мајка, који су тада имали и трогодишњу ћерку и двогодишњег сина, терете се за кривична дела напуштање, злостављање и запуштање малолетног лица.

У првом тренутку, мислило се да је беба преминула од хладноће, али је обдукцијом установљено да је преминула од глади. Како нам је казала Снежана Николић, директорка књажевачког Центра за социјални рад, ћерка и син ванбрачних супружника су одузети од родитеља и смештени су у хранитељску породицу. Ванбрачним супружницима, ако се огласе кривим, прети казна до осам година затвора.

Родитељи су, кобног дана, тромесечну бебу довели код доктора у књажевачки Дом здравља, јер "није хтела да једе". Лекари су одмах установили да је дете преминуло. Деда и баба по оцу су прихватили да сахране бебу, али је трошкове сносио Центар за социјални рад.

ИЗГЛАДЊИВАН И ДЕЧАК У КРАЈИНИ

У ТИМОЧКОЈ Крајини Маша није била једина беба која је умрла од глади. Остало је забележено да је и петомесечни малишан, из зајечарског села Вражогрнац, пре 14 година преминуо на готово истоветан начин. Тај дечак је по рођењу имао 2,4 килограма, а у моменту смрти након пет месеци, свега 2,2 килограма. На дечаковом телу су тада откривене и ране, које су указивале на то да беба није пресвлачена. Родитељи су правоснажно били осуђени на годину дана затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Jeca Pereca

08.08.2020. 21:54

Ona je monstrum i to je blaga reč! Majka joj se razbolela i preminula pre 9 meseci, na sahranu joj nije došla, čak ni porodicu nije kontaktirala od tada. Prvo dete je zanemarila i ostavila kod brata koji se bori za starateljstvo nad njim. Dvoje dece joj je oduzeto i jedna tromesečna beba preminula zbog zanemarivanja. I sad vidim da se ponovo porodila! Ima li kraja ovoj katastrofi? Kako je socijalna služba reagovala na sve ove činjenice i šta će sudstvo uraditi ne znam ali jadna deca!

Sonja

09.08.2020. 16:01

Ja se pitam šta radi naše socijalno? Ljudima oduzimaju decu zbog nemaštine a njoj su dozvolili da čuva bebu posle svih gluposti koje je napravila! Šta još treba da se desi, kakva još katastrofa, da sistem detektuje da nije sposobna za roditeljstvo?