БИЛО ЈЕ ИЛИ ОН ИЛИ ЈА! Осумњичена Сања Р. (27) описала смрт Александра Обадића (51) у Београду

З. УСКОКОВИЋ - С. Ј. МАТИЋ

среда, 05. 08. 2020. у 09:00

БИЛО ЈЕ ИЛИ ОН ИЛИ ЈА! Осумњичена Сања Р. (27) описала смрт Александра Обадића (51) у Београду

Зграда у којој се догодило убиство / Фото С. Видачковић

НИСАМ желела да га убијем. Бранила сам се. Да нисам покушала да се заштитим, ја бих сада била на његовом, а он на мом месту. Било је - или он или ја!

Ово је, како "Новости" сазнају, било све што је Никшићанка Сања Р. (27), осумњичена за убиство Александра Обадића (51), изјавила током испитивања у Вишем јавном тужилаштву у Београду. На остала питања, око тога шта се дешавало критичне ноћи, тек треба да буде саслушана. За крај недеље заказано је и испитивање првих сведока.

У међувремену, како сазнајемо, судски вештак Зоран Станковић завршио је вештачење повреда Сање Р. и извештај упутио надлежном тужиоцу. Њој је помоћ указала лекарска екипа истог јутра када се догодио злочин, а прегледана је и у Ургентном центру.

- Девојка је имала видљиве повреде по врату и телу - наводи извор "Новости". - Била је брутално претучена. Њој се на терет ставља да је тегом ударила Александра у главу и усмртила га. Резултати обдукције његовог тела, међутим, још се чекају. Не зна се са сигурношћу да ли је тај ударац непосредни узрок његове смрти или нешто друго. Током увиђаја у стану је пронађен алкохол, али и разни наркотици, па и кокаин.

Више јавно тужилаштво истражује да ли је мушкарац можда под дејством алкохола и наркотика насрнуо на девојку. Он је, иначе, полицији био познат као нарко-дилер, али и човек који је имао разне сукобе са законом. Због тога је пре неколико година и променио идентитет.

Обадић је пронађен мртав 18. јула у изнајмљеном стану на седмом спрату зграде у Делиградској улици, у самом центру Београда. Комшије су позвале полицију када су на тераси угледале крваву и избезумљену девојку како дозива у помоћ. Полиција и ватрогасци су на силу ушли унутра и затекли мушкарца на поду, у локви крви.

Свуда по стану су ствари биле испретуране, што само сведочи о сукобу и хаосу који је претходио трагедији.

- Чули су се тупи ударци и женски глас који је запомагао - испричале су комшије. - Пред зору, као да је вика достигла врхунац. Изненада је све утихнуло.

У овом тренутку није најјасније у каквом су тачно односу били Обадић и девојка. У јавности се помиње да је реч о емотивној вези, али према незваничним сазнањима, то није тачно.

- Природа њиховог односа није баш била емотивна - наводи наш саговорник. - Очекује се да сама Сања о томе проговори више, када буде била у стању. Са друге стране, Обадић је неко ко је и раније злостављао и мучио жене. Додуше, тада се звао Весељко Окука Оки.

Окука је ухапшен октобра 2009. у Београду под сумњом да је отео и на силу држао малолетну М. Р. (17), која се, иначе, како је објављено, бавила проституцијом. После неколико дана девојка је успела да побегне и затражи помоћ. Током претреса стана полиција је код Окуке пронашла поред пиштоља и килограм различитих наркотика. Био је осуђен на четири године затвора.

БИО ОСУЂЕН ЗА ЗЛОЧИН У НЕВЕСИЊУ

ПРЕМА подацима полицијсих агенција у БиХ, Весељко Окука је својевремено био осуђен на 10 година затвора због убиства Витомира Скочајчића у Невесињу. Злочин се догодио маја 1993. године. Окука је казну издржавао у затвору у Фочи, који је током рата у БиХ био гранатиран, па је управа затвора била принуђена да отвори врата свим затвореницима, који су се тада разбежали.

Након рата за Окуком је била расписана централна и међународна потерница ради издржавања казне за то убиство. На основу те потернице, 2016. је ухапшен у Шпанији. Изручен је БиХ, и од 23. марта 2018. боравио је у затвору у Требињу. У њему је био све до октобра исте године, када је достављено решење о изненадној обустави потерница. Од тада се Окуки у БиХ изгубио сваки траг. (В. Н.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

bager

05.08.2020. 10:57

@Majis - Za otmicu je trebao dobiti njmanje 10 godina,za narkotike jos 6, za prebijanje devojke jos 6-8,,to su otprilike kazne na zapadu,,sami uporedite kazne koje nase korupmirano sudstvo dodeljuje,,jos jedna razlika ,na zapadu ni novinari ni niko ne moze znati ili objaviti imena sudija u bilo kom sudjenju,mnoge sudije dolaze iz drugih gradova a ne mesta gde je sud,,

Dragana

05.08.2020. 18:54

@bager - U Srbiji,verujem ni u Evropi,kazne se ne sabiraju,već se izriče jedinstvena kazna.Drugo:Srbija je jedno veliko selo,odakle god da dođeš.Kada nekog hoćete pronaći-pronađete ga.Srbija,srećom,još uvek nije divlji zapad.