МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН СЕ ВАДИ НА ПИЈАНСТВО: Вештак тврди да алкохол није могао да утиче на поступке Нинослава Јовановића

Д. А.

уторак, 04. 08. 2020. у 21:31

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН СЕ ВАДИ НА ПИЈАНСТВО: Вештак тврди да алкохол није могао да утиче на поступке Нинослава Јовановића

Малчански берберин / Фото: Ј. Ћосин

НИНОСЛАВ Јовановић, оптужен да је крајем децембра прошле године отео и злостављао Монику К. (12) из Сувог Дола, у уторак је и Вишем суду у Нишу тврдио да је тог дана био пијан и да није био свестан својих поступака.

Међутим, стручњак који је у јануару обавио његово неуропсихијатријско вештачење, и у уторак је био категоричан да ниво Јовановићеве евентуалне алкохолисаности није могао да утиче на поступке које је починио тог дана, али и свих осталих док није ухапшен.

Вештак, представник комисије Специјалне затворске болнице у Београду, остао је при налазу који је дао са колегама да је Јовановић био урачунљив када је починио злочин.

Наставак суђења заказан је за 2. септембар, када би требало да буде испитан вештак психолог из Београда који на данашњи претрес није дошао због болести. Тада ће бити позвани да сведоче и лекари нишког Клиничког центра који су лечили малолетну жртву "малчанског берберина" након што је пронађена у селу Пасјача.

Родитељи девојчице, Александра и Роберт, истичу да им сваки сусрет са Јовановићем отвара ране и да се надају да ће судски поступак бити што пре окончан. Болно је да изнова слушају детаље злостављања свог чеда, а још више их боли његова ароганција и инсистирање на томе да није био свестан својих поступака.

- Он није људско биће, он нема душу. Ипак, свесни смо да се поступак мора спровести по закону и верујемо у правду - каже Александра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)