ОКИТИО МЛАДУ ЗЛАТОМ, ПА СЕ ОБЕСИО: Шта је навело Горана на очајнички корак уочи венчања

Игор МИТИЋ

уторак, 04. 08. 2020. у 20:24 >> 20:25

ОКИТИО МЛАДУ ЗЛАТОМ, ПА СЕ ОБЕСИО: Шта је навело Горана на очајнички корак уочи венчања

Горан С. / Фото "Фејсбук"

ГОРАН С. (39) из села Негосавље, у општини Медвеђа, обесио се у соби хотела на периферији Лесковца, само неколико дана пре заказаног венчања.

Трагедија се догодила у понедељак, касно увече, а беживотно тело несрећног младића је, према незваничним сазнањима, пронашла његова девојка са којом је нешто раније дошао у хотел. Она га је наводно затекла у туш-кабини, али су лекари Хитне помоћи, када су стигли до хотела, могли само да констатују смрт.

Пре него што је пресудио себи, Горан је, према незваничним информацијама, послао своју девојку до аутомобила, паркираног испред хотела, да му донесе неке ствари. Када се вратила у собу, жена је затекла стравичан призор.

Горан С. годинама је живео и радио у Београду, а у Негосавље је дошао прошлог петка са девојком са којом је планирао венчање. У Београду је радио предузимачке послове, а последњих неколико дана је одлучио да искористи за одмор у родном крају.

- Били су у сталном покрету. Он је хтео да се сретне са што више пријатеља и рођака. На дан трагедије је са родитељима и вереницом боравио у Лесковцу, где је будућа снаја од свекра и свекрве добила на поклон златни накит. У среду је требало да буде на послу, а собу у хотелу је изнајмио како би се одморили пред пут у Београд - причају мештани Негосавља.

ОДРЕДИЛИ ДАТУМ ПРОСЛАВЕ

РОДИТЕЉИ несрећног младића су себе подредили деци. Отац им је пензионер, а радио је као возач у путничком саобраћају, док је мајка запослена као трговац. Осим породичног домаћинства у Негосављу, саградили су и троспратну кућу у Медвеђи и сваки од спратова наменили су једном од троје деце. Трудили су се да им олакшају живот и да им помогну када год могу. Горан је, кажу, дуго био у озбиљној вези. Његови родитељи су пре месец дана угостили и пријатеље, односно мајку несуђене невесте, а будући младенци су се у једном од ресторана у Медвеђи наводно договорили о датуму прославе веридбе.

Планови несуђених супружника да прославе веридбу када следећег пута дођу у Гораново село окончани су одлуком несрећног младића да себи одузме живот. Мотиви нису познати, нити у Горановом родном крају могу да их наслуте.

- Срео сам га више пута за тих неколико дана. Последњи пут на тераси хотела у Сијаринској Бањи, када се у овом месту одржавао сабор. Седео је за столом са родитељима, сестром и још једном девојком. Поздравио сам их. Били су баш добро расположени, а Горан се смејао и шалио - каже један од пријатеља несрећне породице.

Горана описују као вредног, поштеног и веселог младића и истичу да баш ништа није указивало на то да би он уопште могао и да помисли да себи одузме живот.

- Имао је све у животу. Био је успешан у послу, а коначно је и одлучио да се ожени и да створи своју породицу. Са девојком се лепо слагао и били су складан пар. Шта се то десило, то нико не може да вам каже, па ни његови најближи. Није се жалио да има било какав проблем, па је трагедија тим већа - причају у Горановом селу.

Несрећни младић је за собом оставио брата и сестру, млађе од њега, који такође живе у Београду. Радост родитеља због Горанове женидбе била је велика, али их је његова одлука да себи одузме живот завила у црно. Несрећни младић ће вечно почивати на месном гробљу у Негосављу.

ДЕЧАК ИЗ ИСТОГ СЕЛА СЕ УБИО ЛАНЕ

ДВАНАЕСТОГОДИШЊИ Н. М., из села Негосавље, из којег је и покојни Горан С., убио се 12. фебруара прошле године у породичној кући пуцњем из очевог пиштоља. Дечак је у тренутку трагедије био сам, а наводно је обио закључану полицу ормана у којој је његов отац чувао оружје и себи пресудио. Пре него што се одлучио на овај трагичан чин, родитељима је оставио опроштајно писмо, чија је садржина позната редакцији "Новости", али из поштовања према покојном малишану и његовој породици, нисмо је навели.

Беживотно тело у локви крви пронашле су мајка и четворогодишња сестра, а лекари Хитне помоћи Дома здравља у Медвеђи нису могли да му помогну, јер није давао знакове живота. Настрадали дечак је био ученик шестог разреда ОШ "Радован Ковачевић" у Медвеђи. Дечак је у опроштајном писму навео разлоге самоубиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)