ЧЕКАЈУ СЕ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Затражена ДНК анализа гардеробе - сумња се да је брата убио МОТИКОМ

Драгана Зечевић

28. 07. 2020. у 08:00

ЧЕКАЈУ СЕ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Затражена ДНК анализа гардеробе - сумња се да је брата убио МОТИКОМ

В.Н.

У ПРОКУПАЧКОМ Вишем тужилаштву јуче су саслушани З. Л. (73) и његова супруга Б. Л. осумњичени да су у суботу по подне, у башти надомак заједничке куће у селу Доња Драгања код Прокупља усмртили брата, односно девера Милорада Лазића (72).

Према речима тужиоца Микице Миленковића, судији за претходни поступак Вишег суда предложено је да им одреди притвор до 30 дана.

- Истовремено са обдукцијом, која је урађена и чији се резултати очекују у наредних неколико дана, наложена је и ДНК анализа предмета пронађених на месту несреће - казао је, за "Новости", тужилац Миленковић, додајући да ће поред Лазићеве гардеробе, предмет ДНК анализе бити и мотика која је пронађена поред његовог тела.
Несрећни човек на чијем је телу било видљиво више хематома, на глави, ногама и коленима, лежао је стомаком на земљи, али је био покривен јакном. У том положају га је по позиву чланова породице затекла и полиција, а лекари су могли само да констатују смрт. Иако комшије напомињу да је Лазић био срчани болесник, мало је вероватно да је у смрт отишао због болести и да је хематоме задобио приликом пада, како говоре неке од комшија.
- Браћа, која су била грађевински радници, живела су до пензије изузетно добро. Слагали су се одлично и заједно су сваког јутра одлазили на посао. Све се, међутим, променило у последих неколико година, када је један од њих изградио, односно бетонирао пролаз у дворишту заједничке куће. Око тога су касније почели и судски да се споре и ето до чега је све то довело - говори у неверици једна комшиница.

Приватна архива


И док поједине комшије Лазића сумњају да је старији брат могао да убије Милорада, други наводе да је то могла да учини и његова супруга. Милорадова жена Мирослава каже да је он изашао напоље и рекао да ће се убрзо вратити, али како се није враћао кући, а напољу је падала јака киша, посумњала је да му се нешто догодило.

САХРАНА

МИЛОРАД је сахрањен јуче на гробљу у селу Водице, одакле су и пореклом Лазићи. Од њега су се, како нам је речено, опростили чланови уже породице и комшије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)