ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД ШАПЦА: Машиновођа покушао да упозори настрадале супружнике, деца пребачена у болницу

Novosti online

25. 07. 2020. у 14:42

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД ШАПЦА: Машиновођа покушао да упозори настрадале супружнике, деца пребачена у болницу

Фото: А.Д.

У ДИРЕКТНОМ судару аутомобила и теретног воза данас око 10.30 сати, на пружном прелазу у Змињаку код Шапца на лицу места погинули су мушкарац и жена.

Како смо незванично сазнали, реч је о брачном пару који се са децом враћао из Бање Ковиљаче када је на њих, на прелазу без рампе, налетео воз.

Супружници су остали на месту мртви, док је двоје деце пребачено у болницу.

Како је саопштено из "Инфраструктура железнице Србије", судар се догодио у 10.55 сати, а путни прелаз је обезбеђен вертикалном друмском сигнализацијом.

У саопштењу се наводи да је машиновођа звучном сигнализацијом најављивао да воз прилази путном прелазу и почео је да кочи када је приметио аутомобил на путном прелазу, али друмско возило и поред свих знакова упозорења није на време успело да пређе пругу, наводи се у саопштењу. На лице места изашли су припадници МУП-а, Хитне помоћи и железнице, а железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја утврдиће све детаље несреће.

Теретна композиција са празним вагонима саобраћала је из Радинца за Федерацију БиХ, док се путнички аутомобил кретао из правца Лознице. Србија Карго и Инфраструктура железнице Србије изразили су жаљење због трагедије која се догодила и изразили саучешће породици настрадалих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Aman,ljudi,ŠTAJE OVO ? Pa zar nam nije dosta ove "korone" ? ZAŠTO SE NE VODI RAČUNA: GDE,KAKO,ŠTA ?Pa nismo život našli na ulici !TREBA SE PRED PUT U V E K POMOLITI BOGU ZA SREĆAN PUT I DA NAM ON JEDINI POMOGNE...