ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МУЖА ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ: Сину нисмо ни име смислили... Почело обичним кашљем, а после две недеље моје жене више нема

Ј. ЋОСИН

22. 07. 2020. у 08:30

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МУЖА ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ: Сину нисмо ни име смислили... Почело обичним кашљем, а после две недеље моје жене више нема

Новости

ДО последње секунде није ме напуштала нада да ће моја супруга да ми се врати са тог респиратора здрава.

Изгубили смо бебу, нашег сина коме још нисмо ни име смислили, али мало сам се тешио да ће се барем она извући.

Верили смо се скоро, одлагали смо свадбу, па смо планирали да одемо код матичара да обавимо то венчање уз најближу родбину, али се тог четвртка све преокренуло када се мојој жени у тренутку слошило.

Овим речима, за "Новости", почиње своју исповест Саша Здравковић, из села Орљана код Дољевца, чија је супруга Александра Павловић (27) јуче, нешто пре девет сати, изгубила битку за живот, прикључена на респиратор, само дан након што је преминула и њихова беба, која је на свет дошла царским резом.

Фото: Новости

- Наш син је отишао први. Толико смо му се радовали. Само смо супруга и ја знали да ће бити дечак, никоме то нисмо рекли. Хтели смо да их изненадимо. Нисмо му ни име смислили, али толико планова, толико снова... Све је нестало за трен. Шта ће мени сада било шта у животу, кад сам изгубио њих. Још не схватам како је то могуће, све је било у реду, Александра је била здрава. Тог дана је почела да кашље и добила је температуру, због чега сам је одвео код лекара, где су је одмах задржали. После две недеље борбе није јој било спаса, иако су ангажовани били сви лекари, па чак и Министарство здравља, које је редовно звало и интересовало се. Изгледа да је судбина тако хтела. Налази PCR тестова су негативни, али сви симптоми короне су ту. Можда ју је имала раније а симптоме осетила тек касније, ко би знао, више ништа не знам, очајан сам.

Једва је смогао снаге овај несрећни младић Саша, ког цели крај познаје као врсног ватрогасца и дивног комшију, да са нама подели своју муку. Вест о Александри и њиховој беби цело село Орљане затворила је у своје домове - због страха.

- Нисмо тако озбиљно схватили ову болест, све док се ово није десило. Сада пазимо и не излазимо напоље. Цело село плаче над судбином наших комшија које су дивни, пажљиви, вредни људи, увек ту да помогну, попричају... Како ће они то да преболе, сам Бог зна - каже мештанка Горица Тасић.

Трудница Александра (27), из Дољевца, изгубила је битку за живот. Она се у КЦ Ниш лечила због сумње на ковид 19. Њено стање се знатно погоршало, због чега је прикључене на механичку вентилацију.

Фото: Ј. Ћосин

 

- Од тада су она и њена беба биле под 24-часовним надзором лекара, гинеколога, анестезиолога и пулмолога. Плод је био виталан, али због погоршања виталног стања, конзилијум је донео одлуку да се жена породи царским резом у 31. недељи трудноће. Нажалост, дошло је до срчаног застоја и беба је након сат времена преминула. Трудница је потом враћена у јединицу интензивне неге на механичку вентилацију. Међутим, болест је добила и системски карактер попуштањем више органа, и поред свих напора, она је у 8.55 преминула - рекао је, за наш лист, директор Клинике за анестезију и интензивну терапију Радмило Јанковић, и том приликом, у име Клиничког центра, изразио искрено жаљење и саучешће породици преминуле породиље.

Он је додао да, с обзиром на велико интересовање јавности, код породиље није потврђен позитиван налаз на ковид 19, а КЦ Ниш је покренуо стандардну процедуре за овакве процесе, те ће комисија, састављена од лекара Медицинског факултета, извршити унутрашњи стручни налог, а тело је послато на обдукцију како би се и потенцијално утврдио тачан узрок смрти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Buba

23.07.2020. 22:33

Radjen test i negativan a porodilja imala sve simptome i zavrseno sa fatalnim ishodom... Ovo je igranka bez prestanka sto se Kovida 19 tice ali za porodicu velika tuga i tragedija. Snovi i sreca prekinuti u trenu...