ЗАПЛЕНА НАРКОТИКА НА ГРАНИЦИ: Дрога у листовима зелене салате, шампону, жвакама...

Танјуг

21. 07. 2020. у 16:39

ЗАПЛЕНА НАРКОТИКА НА ГРАНИЦИ: Дрога у листовима зелене салате, шампону, жвакама...

Фото: Гранична полиција

УПРАВА Царина саопштила је данас да цариници скоро сваки дан наркотике откивају на најразличитијим меститма - у доњем вешу, обући, кутијицама за лекове, теглама нутеле, листовима зелене салате, па као и данас у флашама шампона и паковањима жвака.

У флашици сампона цариници су данас на прелазу Градина пронашли марихуана и то приликом контоле BМW 3 британских регистација а којим су путовала два мушкарца и жена.

Непосредно пре тога, на истом прелазу дрога је нађена у кутију жвака, наводи се у саопштењу и додаје да је управо тако, кесицу пресованог хашиша, покушао да прошверцује држављанин Белгије (23).

Један од сличних покушаја осујећен је и 18. јула на Батровцима, када је контролом „аудија“ норвешке регистрације цариник у кеси са смећем пронашао и кесицу пресованог хашиша.

Тада је детаљно прегледан и пртљаг Норвежанина (29) који је путовао сам ка домовнини - Турској. У несесеру са козметиком, пронађен је још један замотуљак пресованог хашиша.

Тог истог дана на улазној страни Батроваца детаљно је прегледан и пежо француске регистрације, којим су ка Турској путовала двојица француских држављана који су 100 грама марихуана сакрили у доњем вешу.

На излазној страни прелаза Градина 18. јула је детаљно прегледан „ренџ ровер“ холандских таблица, којим је путовала четворочлана породица турског порекла. У несесеру на задњем седишту пронађена кесица марихуане, за коју се као власник јавио 43-годишњи отац, возач аутомобила.

Нешто касније тог истог дана на Градини је и у коферу са гардеробом код белгијског држављанина турског порекла пронађено паковање пресованог хашиша.

Пар сати касније детаљано је прегледан и порше немачке регистрације, којим је троје холандских држављана путовало ка Турској.

У џепу панталона које је возач носио пронађена је кутија од таблета, у којој су, уместо декларисаних лекова, откривени кесица пресованог хашиша и 29 разнобојних таблета екстазија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)