УПЛАКАНИ ДЕЧАК ЈЕ СТАЈАО КРАЈ ПУТА: Жељко је усред ноћи видео Матеју како тражи помоћ - Те сцене никад нећу заборавити!

Новости онлине

петак, 17. 07. 2020. у 09:02

УПЛАКАНИ ДЕЧАК ЈЕ СТАЈАО КРАЈ ПУТА: Жељко је усред ноћи видео Матеју како тражи помоћ - Те сцене никад нећу заборавити!

Фото: Новости/Фејсбук

'РЕНО клио' у којој је била петочлана породица Живковић у великој брзини слетео с пута и ударио у дрво.

Погинули су Никола (8) и Наталија (1), док су Матеја (5) и родитељи Ванеса и Милан тешко повређени

Двоје деце је погинуло, док су њихови родитељи и брат тешко повређени у стравичној саобраћајној несрећи код Новог Сланкамена.

"Реноом" је управљао Милан, а сумња се да је главни узрок несреће - велика брзина.

ИСПАО ИЗ АУТА

Према незваничним сазнањима из истраге, Живковићи су кобне вечери били на једном слављу у Новом Сланкамену и враћали су се кући у Нове Карловце.

- На излазу из Новог Сланкамена возач "реноа" је изгубио контролу над возилом услед велике брзине. Аутомобил је ударио у дрво и преврнуо се на кров, при чему је осмогодишње дете испало из возила и на месту погинуло. Једногодишња беба је убрзо подлегла повредама на путу ка болници, док су остали чланови породице Живковић у тешком стању, али нису животно угрожени - каже извор, и додаје да нико у "реноу" није био везан сигурносним појасем.

МАЛИ МАТЕЈА ДОЗИВАО ПОМОЋ НА ПУТУ

Тракториста Жељко Томић прексиноћ је први наишао на место несреће и видео смрскани "рено клио".

- Било је мрачно и најпре сам помислио да је неко оставио тај аутомобил поред пута за отпад. Међутим, тада се из мрака појавио један дечак, плакао је и махао ми... Био је у шоку... Видео сам да у смрсканом "реноу" има људи и одмах сам дечака сместио у кабину трактора. Дао сам му да врти волан, заговарао сам га да му скренем мисли... Затим сам позвао хитну помоћ и полицију, који су стварно брзо дошли. Убрзо је наишао још један аутомобил, који се зауставио и возач је покушао да помогне. Родитељи дечака су били полусвесни, али од повреда нису могли ни да се помере нити да говоре. Једно дете је лежало поред возила... Ту сцену никад нећу заборавити - каже Томић.

Новости

Никола, Наталија и Матија

МАТЕЈА СЕ ДОБРО ОСЕЋА

Четвороипогодишњи Матеја, Милан и Ванеса и даље се налазе у болницама у Новом Саду, Сремској Каменици и Сремској Митровици. Дечак, који је задобио контузију мозга, из јединице интензивне неге је премештен на одељење. То је, за "Новости", потврдила др Андреа Ђуретић, портпарол Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, додајући да се малишан добро осећа.

Малишанова мајка, која је после несреће са тешким повредама збринута у Ургентном центру Клиничког центра Војводине, у четвртак је премештена у болницу у Сремској Митровици. Њен супруг је у среду премештен на Клинику за грудну хирургију у Институту у Сремској Каменици. Он се, како сазнајемо, налази у јединици интензивне неге. Милану и Ванеси још увек нису рекли да су им деца настрадала. (Љ. П.)

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)