РИНГИШПИЛ РАДИО БЕЗ ДОЗВОЛЕ? Како се догодила несрећа у Колуту код Сомбора

Ј. Б.

четвртак, 16. 07. 2020. у 07:23

РИНГИШПИЛ РАДИО БЕЗ ДОЗВОЛЕ? Како се догодила несрећа у Колуту код Сомбора

Новости

ПОСЛЕ несреће и пада са поломљеног рингишпила, када је повређено осморо деце из Колута код Сомбора, мештани овог села захтевају да полиција испита власника вртешке, који је одмах после незгоде справу за забаву одвезао кући.

У целу причу се укључио и заштитник грађана Србије Зоран Пашалић, који је по сопственој иницијативи, а на основу сазнања из медија, покренуо поступак контроле правилности и законитости рада Градске управе Сомбора. Он је од Градске управе затражио обавештење о свим релевантним чињеницама и околностима под којима је дошло до повређивања деце, а нарочито да ли је власник луна-парка поседовао дозволу за постављање рингишпила и да ли је поседовао атест.

Како "Новости" сазнају, власник рингишпила није тражио одобрење за постављање вртешке на земљишту иза урушене зграде католичке цркве, а и да јесте не би је добио.Јер, како су нам рекли у Цркви Светог Миховила у Бачком Брегу, под чијом је надлежношћу Црква Светог Ивана Крститеља у Колуту, њих за дозволу нико није питао.

Осим полиције, у истрагу се укључило и Основно тужилаштво у Сомбору, и ускоро се очекаје њихово мишљење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Radmilo

16.07.2020. 07:55

Nesreca se desila, ali je sreca da niko nije teze stradao. Jako mi je zao stradale dece i njihovih roditelja. Ja sam iz susednog sela Stanisic i pamtim vise od 50 godina da ringispil uvek dolazi za seosku slavu. Nikada se nije dogodila neka nesreca. Molim novinara da proveri kod direktora JKP Prostor Nonkovica kada je dao dozvolu za postavljanje ringispila u Stanisicu od kada je on direktor, na javnoj povrsini. Neka nam da na uvid svima sva odobrenja i dozvole, preko novina da se uverimo da je radio po zakonu. Ovo vazi i za sela Svetozar Miletic i Gakovo. Voleo bih da cujem sta na ovo kaze direktor Nonkovic. Nama na selu je jedina zabava za seoske slave a oni u Somboru imaju sve moguce uslove i zabave. Sombor nam je ukrao i fudbalski klub koji bi ove godine slavio 100 godina postojanja. Ukinite nam ringispile i slave i zatvorite nam selo koje je imalo nekada preko 8000 stanovnika a sada jedva da ima 2000 na spavanju.

Dejan Stanojlovic

16.07.2020. 09:13

Svi koji su jednom bili na tim vasarskim seoskim zabavama znaju, da te dozvole nikome se ne traze, vec samo da se mesnoj zajednici plati jednokratna taksa. Ringispile obicno vrte Romi, ili po naski Cigani, koji znaju posao i nisu ludi da sami sebi oduzimaju lebac koji jedu po vasarima. Dakle velika je verovatnoca da je neko izvrsio diverziju i pokusao da ugrozi zivot mnogo dece u tom selu. E, to je vec posao za Policiju, pa i BIA, ako ona smatra da bilo sta treba da radi osim da obezbedjuje nelegalne poslove SNS. Jer deca su ipak deca i ko god i ma gde/nekoj saobracajki/ je digao ruku na decu morao bi da bude kaznjenj, pa makar mu je otac i sam bog.