ЗАВРШНА РЕЧ ДАРКА ШАРИЋА: Питајте ме за првих 27 милиона евра

Н. Б.

среда, 15. 07. 2020. у 22:22

ЗАВРШНА РЕЧ ДАРКА ШАРИЋА: Питајте ме за првих 27 милиона евра

Дарко Шарић / Фото И. Маринковић

ОБИЧНО се каже - не питајте ме за први зарађени милион. А ја вам кажем, питајте ме за мојих првих 27 милиона евра. Јер сам их зарадио од продаје "Штампе" ВАЦ-у. Од тога је све кренуло, све исплате, тако да нису тачне тврдње тужиоца да су то "прљаве" паре.

Ово је у среду у својој завршној речи пред Специјалним судом у Београду рекао Дарко Шарић, оптужен да је са још 16 особа опрао више од 20 милиона евра зарађених продајом наркотика. Према тврдњама Тужилаштва, тај новац је улаган у куповину предузећа, земљишта и некретнина по Србији.

- Како је ишао новац, утврдили су вештаци финансијске струке и они су потврдили моју одбрану - казао је Шарић. - Легалност новца и улагање у Србији сам доказао вештачењем у потпуности. Тужилац улази у наше пословне односе, а ја мој новац могу да дам коме ја хоћу, могу и на реч. Могао сам и да га бацим ако сам хтео. А тужилац само пита за уговоре и врти главом да је сумњив.

Шарић је навео да је против њега све време трајала хајка и да је његова имовина распродата и пре одржавања рочишта:

- Ту имовину сам пријавио 2003, шест година пре него што је подигнута оптужница. Тужилац ме није ни питао од чега сам зарадио. На телевизији је приказивана отимачина моје имовине, продати су дечији кревеци, све је распродато.

Оптужени је, наглашавајући да се придружује завршним речима својих бранилаца, који су од суда тражили да изрекне ослобађајућу пресуду, у среду кратко објаснио коме је све уплаћивао новац који је добио од продаје "Штампе".

Међу њима, набројао је сада покојног Драгана Дудића Фрица, као и оптужене Зорана Ћопића и Марка Дабовића.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 12 ГОДИНА

ЗАМЕНИК тужиоца за организовани криминал Саша Иванић у својој завршној речи тражио је да сви оптужени буду осуђени на максималну казну, која у случају прања пара износи 12 година затвора. Сви адвокати захтевају од суда да донесе ослобађајућу пресуду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)