СРБИН УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ ЗБОГ СЕРИЈЕ СИЛОВАЊА: Сатима је мучио жртве, хапсило га је 50 полицајаца

Новости онлине

среда, 15. 07. 2020. у 14:54

СРБИН УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ ЗБОГ СЕРИЈЕ СИЛОВАЊА: Сатима је мучио жртве, хапсило га је 50 полицајаца

Фото: АП

БЕРЛИНСКА полиција је ухапсила мушкарца коју се сумњичи за серију силовања извршених у само месец дана, а тамошњи медији јављају да је реч о држављанину Србије, јавља Дојче веле.

Прво силовање се догодило пе месец дана, а онда је у само 31 дан овај ухапшен мушкарац у Берлину и околини наводно напао седам жена од којих је пет силовао. Осму жртву је силовао јуче у Потсдаму, након чега је ухапшен.

- Након још једног силовања у подручју Потсдама, полицајци су успели да ухапсе 30-годишњег мушкарца, који је, према тренутним сазнањима, тражени серијски злочинац - објавио је берлински државни тужилац синоћ на Твитеру.

Према наводима полиције ради се о 30-годишњаку са српским пасошем који је у раздобљу од 12. јуна до синоћ нападао и силовао жене. Мушкарац је осумњичен за пет силовања и покушаје силовања углавном у шумама у Берлину и околини. Јучерашња жртва је џогирала шумском стазом када јој је починилац пришао и питао за пут. Убрзо након тога, наводи се, насилник ју је савладао и силовао.

- Сада нам је много лакше. У последње време смо се увек кретале заједно, јер смо знале да се овде догодило силовање. Нисмо ишле саме да трчимо, нити смо се возиле саме, нити смо увече излазиле саме - говори пролазница, у којем је починилац ухапшен, у разговору за немачку телевизију РТЛ.

Полиција је још прошле среде објавила снимак осумњиченог, који је полицији познат и због других деликата. На темељу тог снимка у року од неколико дана добијено је око 300 информација о починитељу, преноси РТЛ.

Када је 28. јуна починилац напао жену у месту Клајнмахнов, полиција је закључила да се ради о серијском силоватељу. Три сата је злостављао своју жртву, а тек потом је пустио и побегао.

Уз помоћ жртве полиција је тада израдила фото-робот уз помоћ којег је починитељ идентификован на надзорним камерама.

У синоћњем хапшењу учествовало је око 50 полицајаца и најмање осам возила, преноси булеварски берлински медиј БЗ.

(АТВБЛ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)