РИЗИЧНА САХРАНА КОД БУЈАНОВЦА: Убијеног младића испратило хиљаду људи

В.Н.

уторак, 14. 07. 2020. у 22:37

РИЗИЧНА САХРАНА КОД БУЈАНОВЦА: Убијеног младића испратило хиљаду људи

Фото Фејсбук

БЕЗ поштовања епидемиолошких мера, више од хиљаду људи у понедељак се оглушило о забрану окупљања и присуствовало сахрани младог Бујановчанина Нехата Фетахија, који је убијен у пуцњави у недељу у центру овог места.

Бројне фотографије и снимци на друштвеним мрежама показују колико је људи поштовало убијеног младића и његову породицу, али овај призор је многе и забринуо, јер се цео Пчињски округ бори са порастом броја оболелих.

- Живимо у мултиетничкој заједници, поштујемо обичаје, али овај призор нас је све затекао. Тај момак је био јако поштован у својој заједници, имао је бројне пријатеље, али све то није оправдање за један скуп ових размера - каже наш саговорник из Бујановца.

Нико од албанских званичника са југа Србије није желео да коментарише кршење епидемиолошких препорука, као и чињеницу да је врло мали број људи носио маске.

Подсећамо да је у недељу убијен Нехат Фетахи, а да је његов отац рањен. Наводно су били у сукобу са убицом због нарушених комшијских односа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Dragan

15.07.2020. 04:09

A posle ce da se okace o zdravstveni sistem Srbije i da placu kako ih drzava ne pomaze, kao i Novo Pazarci posle Ramadana. Napravis modernu bolnicu, ma to se ne vazi niste nam prikljucili boce sa kiseonikom. Pa nece valjda Vucic da ide da prikacinje kiseonik, mozete valjda nesto i sami da uradite. Nece da potrose kintu da kupe maske. Drzavi nije zao miliona evra za modernu bolnicu, a njima je zao sice za licne zastitne maske radi sopstvenog zdravlja. Da im posaljes i maske, bilo bi "a ko ce da nam ih stavi, Vucicu pe..ru".

Mr Radomir Scepanovic

15.07.2020. 04:50

Шиптари да коментаришу епидемиолошке мере? Они не жеље коментаришу ништа из Србије осим жеље ,,шиптарске државе"!

Mika

15.07.2020. 09:11

U vreme najastrožih mera Novo Pazar i su šetali bez maski,sedeli po kafićima u grupi a sada kukaju kako ih niko ne gleda. Sve takve po meni i ne treba gledati, takođe sutra i ove demonstrante i Bujančane. Svi oni samo seju zarazu a drugi izpaštaju.