КАЗНЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Непоштовање мера заштите у борби против ковида 19

Драгана Зечевић

14. 07. 2020. у 17:51

КАЗНЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Непоштовање мера заштите у борби против ковида 19

Архива БЖНовости

КОСОВСКА полиција почела је од данас са изрицањем новчаних казни грађанима који не поштују мере усвојене од стране косовске Владе а у циљу спречавања борбе против корона вируса.

Наиме,како су пренели приштински медији на албанском језику,према Закону о спречавању заразних болести, за теже прекршаје предвиђене су казне од две до 12 година затвора,док су за лакше прекршаје предвиђене новчане казне.

У циљу спречавања ширења корона вируса , косовска Влада од почетка ове недеље донела је одлуку о обавезном ношењу заштитних маски и држања дистанце од два метра док је у општинама:

Приштина, Призрен, Урошевац, Вучитрн, Јужна Митровица, Северна Митровица, Гњилане, Косово Поље, Штрпце, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан од 21 до 5 сати забрањено било какво кретање, осим у хитним здравственим случајевима. За грађане старије од 65 година и грађане са хроничним болестима уведена је забрана кретања и они се могу кретати у раним јутарњим часовима од 5 до 10 сати и увече од 18 до 20 часова.

Истовремено, забрањен је рад вртића,као и културних и спортских установа у затвореном простору, забрањено је одржавање верских церемонија, као и окупљање више од пет грађана на јавним местима..Такође,сви тржни центри дужни су да се придржавају радног времена од 5 до 21 час а општински, финансијски, електронски и поштански сектор пружају услуге са минималним радним временом исмањеним бројем ангажованих радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)