ЗАПЛЕНА НА ГРАДИНИ: 100.000 фунти у векни хлеба, чипсу, прашку

Танјуг

уторак, 14. 07. 2020. у 12:59

ЗАПЛЕНА НА ГРАДИНИ: 100.000 фунти у векни хлеба, чипсу, прашку

Фото: Управа царина

НА прелазу Градина, цариници су у сарадњи са полицијом, спречили четворочлану породицу да преко границе пренесе више од 100.000 непријављених фунти скривених у готово свим стварима које су понели са собом на пут.

Непријављене фунте су се тако нашле чак и у векни хлеба, али и у кесици чипса, паковањима влажних марамица, кухињских крпа, хигијенских уложака, памперс пелена, па и у детерџенту за прање веша.

Прекршај је откривен, како су саопштили из МУП-а, када је синоћ око 21 сат, на излазу из земље, за детаљан преглед издвојен "ауди" британских регистарских ознака, којим је ка Турској путовала четворочлана породица британских држављана - родитељи са двоје деце.

Упитани да ли имају нешто за пријављивање, родитељи су рекли да са собом носе само лични пртљаг и укупно око девет, 10.000 евра.

Испоставило се, међутим, да новца има знатно више јер чим су цариници започели контролу, најпре су у кеси са храном пронашли векну хлеба "нафиловану“ свежњевима новчаница.

Затим су сакривене фунте пронађене и у кесици чипса, као и у оригиналним паковањима памперс пелена, влажних марамица, хигијенских уложака, детерџента за прање веша и међу кухињским крпама.

У пртљагу је откривено укупно 101.705 фунти, да би потом и у торбици 46-годишњег возача цариници пронашли још 6.650 евра.

Сваком члану породице враћен је износ у противвредности од 10.000 евра (укупно 40.000 евра), док је остатак од 71.555 фунти задржан до окончања прекршајног поступка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)