СРЕЋА ДА СУ ДЕЦА БИЛА НИСКО КАД ЈЕ ПУКЛА ОСОВИНА: Осморо повређено после пада рингишпила у Колуту, код Сомбора

Ј. БЕКИЋ

13. 07. 2020. у 18:58 >> 20:50

СРЕЋА ДА СУ ДЕЦА БИЛА НИСКО КАД ЈЕ ПУКЛА ОСОВИНА: Осморо повређено после пада рингишпила у Колуту, код Сомбора

Место где је био рингишпил / Фото Ј. Бекић

САМО пуком срећом, у селу Колут код Сомбора, избегнута је трагедија када је на Петровдан, током прославе сеоске славе, пукао стуб рингишпила на којем се налазило осморо деце старих од осам до 15 година.

Повређени малишани су колима Хитне помоћи превезени у сомборску Општу болницу "Др Радивој Симоновић", где им је указана помоћ, а на срећу нико није животно угрожем.

Рингишпил је био постављен на њиви иза урушене и напуштене католичке цркве у центру села, а до несреће је дошло око 20.30.

Др Драган Ристовић, в. д. директора болнице, каже за "Новости" да је на лечењу и посматрању задржано четворо повређених, од којих је једно дете са тешким телесним повредама - прелом надлактице.

- Једно дете је пуштено кући са постављеном имобилизацијом преломљене кључне кости, док је њих троје са лаким телесним повредама примљено на Одељење за хирургију ради посматрања - каже др Ристовић.

Повређени Вук Р. / Фото Ј. Бекић

Једанаестогодишњи Вук Р., кога смо у понедељак затекли у центру села, каже нам да су се он и остала деца само кратко вртели, а онда је рингишпил почео да пада. Свих осморо брзо се нашло на земљи. Са њим је била и његова две године млађа сестра Јована, па је и она превезена у болницу.

Сличне су исповести и осталих који су се у недељу увече нашли у центру села.

- Мој син Марко (14) је задобио повреду и из болнице га враћам кући - каже нам његов отац Синиша Стојановић.

АТЕСТ

РИНГИШПИЛ је, како смо сазнали, власништво предузетника из Сомбора, који има регистровану делатност. Власник је имао атест издат у Институту за безбедност на раду из Новог Сада.

И Лука Р. је у овој вожњи задобио повреду, а његов отац Звездан је отишао да га из болници довезе на кућно лечење.

- Срећа што се прелом стуба рингишпила догодио на самом старту вожње - кажу очевици. - Осовина је пукла док су деца још била ниско, али да се то догодило у пуном залету и највећем броју обртаја, ко зна шта би се догодило.

У Месној заједници у понедељак нису желели да нам кажу ко је дао дозволу за рингишпил, али мештани су запрепашћени и огорчени због ове незгоде. Како је дошло до прелома осовине, утврдиће истрага. Чим је полиција завршила увиђај, рингишпил је брзо уклоњен.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)