САСЛУШАЊЕ ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА: Настављено суђење стилисти Срђану Швељи (52)

Љ. П.

понедељак, 13. 07. 2020. у 18:37

САСЛУШАЊЕ ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА: Настављено суђење стилисти Срђану Швељи (52)

Срђан Швељо / Фото Н. Карлић

ПРЕД Основним судом у Новом Саду данас је саслушањем једног од оштећених настављено суђење Срђану Швељи (52), модном дизајнеру, стилисти и фотографу, оптуженом за прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и поседовање дроге.

Шта је оштећени испричао није познато, с обзиром на то да је суђење одржано иза затворених врата. Од почетка јавност је са главног претреса искључена на инсистирање тужилаштва, јер је реч, како је истакнуто, о малолетном оштећеном, док су други оштећени сада млађи пунолетници, такође били малолетни у време када је кривично дело за које се Швељо терети, почињено.

Хапшење стилисте 28. јануара уследило је на снову пријаве коју је против њега неколико дана раније полицији поднео један пунолетни младић, наводећи да га је Швељо сексуално злостављао и да је то чинио и у време када је био малолетан.

Приликом претреса стана у Новом Саду, који је користио као фотостудио, у Швељином компјутеру су пронађене фотографије, а на великом броју њих су малолетници и млађи пунолетници у доњем вешу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)