ПОНОВО ПРИВОДЕ МАЈУ БАЂИКИЋ? Мења се оптужница због сумње да је била саучесник Давору Пернићу

В. Ђ.

12. 07. 2020. у 23:07 >> 23:07

ПОНОВО ПРИВОДЕ МАЈУ БАЂИКИЋ? Мења се оптужница због сумње да је била саучесник Давору Пернићу

Фото С.М.Јовановић

ВИШЕ јавно тужилаштво у Неготину, ка­ко је "Новостима" предочено у изворима блиским истрази, током наредне недеље поново ће подићи оптужницу против Маје Бађикић (26) из Дупљана, због сумње да је била саучесник Давору Пернићу (35), из Јабуковца, у четвороструком злочину између 7. и 9. августа прошле године, када су, на салашу у месту Веља Вратна, недалеко од села Јабуковац, убијени Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јозељић (53).

ВЈТ ће, како сазнајемо, на основу "нових доказа поново од Вишег суда затражити да се приведе Маја Бађикић, због узнемиравања јавности" пошто се налази на слободи, иако је била притворена због сумње да је учествовала у том делу и касније пуштена.

Виши суд у Неготину тражио је, после подизања прве оптужнице против Пернића и Бађикићеве за тешко убиство, од Вишег јавног тужилаштва у том граду допуну истраге с циљем да се установи тачан датум када је масакр почињен. Поред тога, захтевано је и да се утврди старост опушака у околини места злочина, на којима су пронађени ДНК трагови Бађикићеве, као и то да ли су временски услови имали утицаја на њих.

- По допунском вештачењу, установљено је да се злочин могао одиграти између 7. и 9. августа прошле године - наводе у истрази за наш лист. - У почетку се као датум злочина стриктно помињао 7. август, али сада ово вештачење баца потпуно нову слику на масакр код Јабуковца.

МАЈА Бађикић је, у ексклузивној изјави "Новостима", казала да на имању Казимировића никада није била. "Имам алиби да нисам била на том месту, због чега је мој бранилац и тражио да се против мене поступак обустави", казала је она.

Иако има алиби за 7. и 8. август, а имајући у виду да се као датум злочина не искључује ни 9. август, када је Маја била у Јабуковцу, она ће, како најављују из ВЈТ, то моћи да објасни током суђења.

На основу нових вештачења, али и саслушања нових сведока, како сазнајемо, ВЈТ ће тражити да се приликом подизања оптужнице Бађикићева поново приведе, али ће коначну одлуку да ли ће тај захтев бити усвојен донети Виши суд.

ОПТУЖИО ЈЕ ПЕРНИЋ

Давор Пернић (на слици) је Мају оптужио да је убила двоје људи. По његовим речима, имали су интимне односе од 13. јуна прошле године и љубав су увек водили под дејством наркотика. Наводи да је она тада извадила кесицу са таблетама црвене боје, на којој је било угравирано срце. Наводно, у питању је била дрога екстази.

Фото Инстаграм

Давор Пернић

По речима првоосумњиченог, он и Маја су 7. августа, свако својим колима, дошли до Казимировићевог салаша, где су убили по двоје људи. Пре тога су, каже, попили по лименку "ред була" и овај пут по целу црвену таблету. Након тога, када су скинули фантомке, видели су да им из носа цури крв. Он је, казао је, однео оружје и закопао га у шуми, недалеко од свог салаша између Јабуковца и Штубика. По Даворовим речима, Маја је, наводно, убила Рајину мајку и Драгану Јозељић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)