Док малчански берберин тражи ново вештачење психијтара, Моника и даље проживљава трауме: Девојчица се ноћу буди и плаче, не излази на улицу

Ј. Ћосин

09. 07. 2020. у 07:26

Док малчански берберин тражи ново вештачење психијтара, Моника и даље проживљава трауме: Девојчица се ноћу буди и плаче, не излази на улицу

Фото: Приватна архива

НИНОСЛАВ Јовановић, познатији као "малчански берберин", затражио је у среду, како "Новости" сазнају, на почетку суђења пред Вишим судом у Нишу, да му се поново уради психијатријско вештачење, највероватније незадовољан мишљењем у које је имао увид. Суд ће размотрити овај предлог.

Јовановић је крајем прошле године отео и злостављао малолетну Монику К. (12), из Сувог Дола код Ниша, а ухапшен је после петнаестодневне потраге. На рочишту, које је било затворено, тужилаштво је изнело оптужницу, а због интереса малолетне девојчице и деликатности случаја детаљи се не саопштавају.

ОДМОР УЗ ДАР "ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ"

ПОСЛЕ суђења, породица девојчице одлучила је да на неколико дана из Ниша отпутује у Врњачку Бању и искористи ваучер који им је даровао наш лист. - Решили смо да искористимо ваучер "Новости" и да се мало склонимо из Ниша. Моники је овде тешко, људи је препознају на улици, па слабо излази. Затворила се у себе, па се надамо да ће јој путовање пријати - рекао нам је њен отац Роберт.

Јовановић је провео месец дана у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, где су му урађена психолошка и психијатријска вештачења по налогу судије за претходни поступак, а налаз и мишљење стручњака достављени су суду и тужилаштву, као и самом Јовановићу.

Затворским комбијем Јовановић је око 11 часова доведен у Виши суд, али на споредни улаз. Стражари су га спровели, а потом и извели "на задња врата", како новинари не би могли да га снимају. И родитељи девојчице изашли су на споредни излаз после суђења, које је трајало око три сата.

У разговору за "Новости" отац и мајка девојчице кажу да нису били у судници док се читала оптужница, већ су на суд били позвани као сведоци.

- Александра и ја смо кратко били унутра, дали смо исказе, описали смо како је наше дете нестало тог јутра, да је кренула у школу... Објаснили смо и дететово стање након свега до данас, да и даље проживљава трауме, да се ноћу буди, да плаче, плаши се да излази на улицу због ужаса кроз који је прошла - рекао нам је девојчицин отац.

Он је додао и да нису имали снаге да се медијима обрате после суђења.

Јовановић је ухапшен 5. јануара због тога што је 20. децембра на превару отео Монику К. Убедио ју је да уђе у његов ауто након што јој је рекао да је нови електричар у школи. Од тада се девојчици изгубио сваки траг, до 29. децембра, када је пронађена у једној напуштеној кући у селу Пасјача. Међутим, Јовановић је тада успео да побегне полицији, а ухапшен је неколико дана касније, на сеоском гробљу у Малчи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)