Дрога међу линолеумом: У Пироту подигнута оптужница за шверц 1.025 килограма марихуане

В. Ћ.

06. 07. 2020. у 11:14

Дрога међу линолеумом: У Пироту подигнута оптужница за шверц 1.025 килограма марихуане

Фото: Новости архива

ВИШЕ тужилаштво у Пироту подигло је оптужницу против Б.П. из Оџака, због основане сумње да је починио кривично дело неовлашћене производње и промет дроге, односно због кријумчарења 1.025 килограма марихуане преко Србије и Бугарске.

Осумњичени је 8. априла прошле године био за воланом шлепера који је превозио бале линолеума за Бугарску. Приликом контроле на бугарском прелазу Калотина, међу робом је отривено 40 торби и 7 врећа овог опијата. У шверц је био умешан још један возач, који је превозио идентичну робу. Да би заварали траг бугарској царини и полицији, након прегледа "чистог" камиона скинули су таблице и пребацили их на камион у коме је била дрога.


Возач првог камиона је одмах ухапшен и пребачен у Софију, док је Б.П., планинским стазама успео да побегне из Бугарске иврати се у Србију. Недуго затим пао је у руке нашој полицији. Бугарски органи су, како сазнајемо, дуго инсистирали на његовом изручењу, међутим на крају је постигнут договор да се процесуира у Србији, где је и ухапшен. Трагови овог опијата, односно његово порекло води ка Космету. Наша и бугарска царина су у првој поливини прошле године, на прелазима Градина и Калотина заплениле прео 5 тона марихуане пореклом из јужне покрајине.

Фото: Новости архива

Tekst potpisa

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)