УБИО Виолету, па одвео њену трогодишњу ћерку: Полиција неочекивано "НАБАСАЛА" на леш држављанке Србије, ЈЕЗИВИ детаљи ужаса у Немачкој

NovostiOnline/И.СТАНОЈЕВИЋ

17. 06. 2020. у 15:00

УБИО Виолету, па одвео њену трогодишњу ћерку: Полиција неочекивано НАБАСАЛА на леш држављанке Србије, ЈЕЗИВИ детаљи ужаса у Немачкој

Фото: АП

СРПКИЊА Виолета Р. (38) нађена је, у понедељак око 11 сати, мртва у једном стану у градићу Хаген око 15 километара од Дортмунда, у немачкој савезној покрајини Северној Рајни-Вестфалији.

Њен леш је, како извештавају тамошњи медији, у локви крви стајао најмање недељу дана. Полиција злочин приписује њеном бившем невенчаном мужу (24) који је, после убиства, са собом одвео Виолетину трогодишњу ћерку. Он је у уторак увече ухапшен у оближњем месту Изерлон, а дете је, иако неповређено, смештено у болницу да се колико толико опорави од шока.

Социјални радници преузели су девојчицу од спасилачке службе и проценили да је, у овом моменту, потребна болничка нега. Још није дата никаква изјава о томе у каквом је односу девојчица била са мајчиним бившим животним сапутником. После обдукције, саопштено је да је убиству претходило физичко насиље над покојницом.

ПОВЕЗ НА ОКУ

ОЧЕВИДАЦ каже да је полицијска акција хапшења личила на призор из једне тамошње популарне ТВ крими серије: "Специјалци у панцир-прслуцима и шлемовима, упали су у зграду око 20.50 сати, у уторак увече. На секунд је засветлео блиц, мислим да је реч о светлосној гранати. Полицајци су убрзо изашли и извели младића у маскирним панталонама и тамној мајци са нацртаном белом мртвачком главом. Очигледно је имао свежу повреду на лицу, носио је повез преко десног ока".

Полиција је, заправо, неочекивано "набасала" на стравичан призор у стану (Хурденштрасе) у који је дошла по заједничком налогу за хапшење полиције Хагена и државног тужилаштва у Дортмунду. Немачка јавност није информисана о томе зашто се овај младић, који је средином маја после пет недеља изашао из затвора, поново огрешио о закон. Његов идентитет се, такође, држи у тајности, а нема ни званичне потврде о томе шта би могао да буде узрок убиства.

Према писању локалних листова, стан у коме је Виолета Р. пореклом из Србије убијена, налази се у изразито неупадљивом, сивом стамбеном комплексу. Несрећна жена је ту поседовала стан у коме је живела са ћеркицом. Једна комшиница је, у разговору за локални медиј, "Локални глас" рекла да је цео низ зграда планиран за рушење. Додаје да је "полиција свако мало свраћала", јер је често постојао неки проблем и нарушаван ред и мир.

Локални медији преносе да су из стана у Изерлону у моменту његововог хапшења, изашле жена и две девојчице, од којих је једна ћерка жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)