Старца онесветили, везали, па убили НОГАРОМ од столице: Осумњичени за смрт пензионера из Зајечара упућени на психијатријско вештачење

Новости Онлине/ В.Ђ.

16. 06. 2020. у 14:23

Старца онесветили, везали, па убили НОГАРОМ од столице: Осумњичени за смрт пензионера из Зајечара упућени на психијатријско вештачење

Фото: Приватна архива

ЗАЈЕЧАР - З.Т. (43), из Зајечара, и његова девојка А.С. (46), из Земуна, који се терете да су, средином фебруара, у саизвршилаштву, убили Слободана Здравковића (76), у његовој кући у Поп Лукиној улици бр. 24 у Зајечару, упућени су на психијатријско вештачење у Специјалну затворску болницу у Београду, како би се установило да ли су у тренутку злочина били урачунлливи – потврђено је "Новостима’’ из извора блиским истрази.

Њих Више јавно тужилаштво терете за тепко убиство у саизвршилаштву, због чега им, ако се огласе кривим, прети казна и до 40 година затвора. Досадашња сазнања казују да је Здравковић, најпре, онесвешћен, након чега му је З.Т. везао руке селотејпом и канапом на леђа, ставио траку преко уста, па га, ногаром од столице, претуко насмрт.

Раније је Здравковић деди девојке убице продао ауто и моторну тестеру, а овај га је оптужио да су оне покварене. Након неколико година, З.Т. и А.С. су решили да наплате дуг. Несрећни Слободан се бранио да је све било исправно када је продао ствари, али су момак и девојка инсистирали да им врати новац.


Међутим, Здравковић (76), који је пензију стекао радећи у фабрици у немачком Зингену где је склапао делове за "мерцедесе", се бранио да нема пара. Момка је, наводно, то разбеснело и почео је бесомучно да туће старца, све док овај није престао да даје знаке живота. Након злочина, осумњичени су украли лаптоп и златни ланац са привеском.


Како незванично сазнајемо, З.Т. је био у апстиненцијалној кризи. Полиција је прегледала снимак и видела његов аутомобил како пролази поред куће пензионера, после

ега је он одмах признао убиство, док девојка негира учешће у злочину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

NePovratnik

13.07.2020. 16:50

Nikad se ne bih vratio u Srbiju da zivim kao penzioner. Pogledaj kakvi kriminalci setaju po Srbiji i kad ubiju, njihova imena se objavljuju pod inicijalima, jer je to zakon da im se imena sakriju. Takvih prestupnika ima na svakom koraku koji vrebaju svoje zrtve. Starac od 76 godina nije mogao da prozivi svoje poslednje dane u miru. I da im je dao pare, oni bi ga ubili. Za takve je samo smrtna kazna. Nema smrtne kazne zato sto su to namestili oni koji se sami plase smrtne kazne.