ФЕЉТОН - КРВОПРОЛИЋЕ НА МАЈДАНУ ОРГАНИЗОВАЛИ ПУЧИСТИ: У време Мајдана грузијски снајперисти су дошли у Кијев како би убијали

Миланко Шеклер

30. 11. 2022. у 18:00

О СУКОБИМА на Мајдану, сви проевропски демонстранти, па онда сви до једнога представници ЕУ, као и сви медији на Западу, тада би вам рекли да то сигурно раде припадници специјалних јединица полиције Украјине, још увек лојалних председнику Јануковичу!

ФЕЉТОН - КРВОПРОЛИЋЕ НА МАЈДАНУ ОРГАНИЗОВАЛИ ПУЧИСТИ: У време Мајдана грузијски снајперисти су дошли у Кијев како би убијали

Украјински неонацисти су регрутовали младе људе, Фото "Спутњик"

И већина становника Украјине у том тренутку би могла лако да поверује у ту причу јер је можда у њој постојала и нека трунка логике да председник Јанукович само жели да сачува власт, и баш га брига за грађане Украјине и њихове животе?!

Али, од тада је прошло довољно времена да се објави обиље доказа и изјава о томе шта се у ствари тада десило.

Италијански „Канал 5“ емитовао је, крајем 2017, документарни филм под називом „Украјина – скривена истина“, у којем су италијански новинари разговарали са грузијским снајперистима: Кобом Нергадзеом, Александром Ревазишвилијем и Залогијем Кварацхелијем. Ти људи су испричали да их је 2014. бивши председник Грузије, Михаил Сакашвили, као снајперисте послао у Кијев. Један од њих је тврдио да је у тренутку заоштравања сукоба грузијском одреду наређено да отвори ватру на војнике „Беркута“ и демонстранте, али је грузијски одред наредбу схватио као провокацију и није пуцао.

У филму још кажу да су све одрадила двојица Грузијаца и двојица Литванаца, а све то под командом Укрјаинаца и Амриканаца. Филм можете наћи на „Јутјубу“, и ако знате италијански језик, биће вам све јасно, а ако сте мало вештији, наћи ћете и превод за њега.

ПОЧЕТКОМ  2018, агенција „Спутњик“ објавила је исказе грузијских снајпериста, које су ангажовали организатори „евромајдана“ 2014. У њима директно оптужују председника украјинске Врховне раде, Андреја Парубија, и шефа комитета за одбрану украјинског парламента, Сергеја Пашинског, за пуцњаву на централном кијевском тргу током протеста, када су страдале 53 особе, 49 демонстраната и четири полицајца.

Наиме, искази грузијских снајпериста у складу су са украјинским уставом јер су дати пред адвокатима Александром Горошинским и Стефаном Решком, а који тренутно у кијевском суду бране, односно заступају окривљене припаднике некадашње специјалне јединице „Беркут“, и то баш за смрт демонстраната на Мајдану.

Грузини су у исказима говорили о својим претходним операцијама на граници Грузије и Јужне Осетије, затим о демонстрацијама у Тбилисију, али о њиховим припремама за те послове у Грчкој, Немачкој и Литванији!

У Украјину су, како тврде, дошли по наређењу Мамука Мамулашвилија, војног стручњака бившег грузијског председника Михаила Сакашвилија, који и је 2018. године  учествовао  у борбеним операцијама у Донбасу, наравно на страни Кијева, и где је командовао  грузијском легијом.

ОБОЈИЦА снајпериста из Грузије, Коба Нергадзе и Александар Ревазшвили, тренутно се налазе у Јерменији, где се крију, страхујући за свој живот, а овим исказима настоје да истина изађе на видело како би се њихова агонија и скривање завршили.

Из сведочења обојице снајпериста произилази да је питање о пуцњави разматрано са Андрејом Парубијом и Сергејом Пашинским, високим функционерима „револуционара са Мајдана“. Снајперисте је обучавао бивши амерички војник Кристофер Брајан. Снајпериста Коба Нерагадзе у свом исказу каже да им је лично Сакашвили представио човека у маскирној униформи као бившег америчког војника Кристофера Брајана. Каже и да му је сам Мамулашвили рекао да је он служио у америчкој војсци као снајпериста, уз примедбу да Брајан није говорио руски језик, па су Сакашвили и Мамулашвили са њим говорили на енглеском. Нерагадзе каже да је његова група за пут добила 10.000 долара, а да им је обећано још 50.000 долара по повратку у Грузију.

Оружје у зграду конзерваторија и хотела „Украјина“, обе на Мајдану, донео је лично Пашински у пратњи непознатих лица. Дана 20. фебруара 2014, на дан највеће масовне пуцњаве, Пашински је и сам пуцао из аутомата. Из карабина „сајга“ пуцао је Владимир Парасјук, у то време командант „Мајдана“, а затим и официр „Дњепра“ и народни посланик Украјине!

У СВОМ сведочењу, снајпериста Александар Ревазшвили каже да је Пашински пуцао из аутомата кратким рафалима, Парасјук из карабина „сајга“, а његов отац из карабина „СКС“, и наводи се да је спреман да се обрати украјинском суду.

Међу документима ове двојице снајпериста је и копија авионске карте која доказује да су грузијски снајперисти у време демонстрација допутовали у Украјину како би убијали људе.

Снајперисте из Грузије су у Кијев довели у четири групе по десетак људи. У то време бивши колега из студентских дана, Петар Порошенко и Михаил Сакашвили су били у одличним односима, па је план пребацивања специјалаца из Грузије био остварљив. Својевремено су ти снајперисти били у обезбеђењу Сакашвилија док је био председник Грузије.

Када је цела истина избила на видело, грузијски снајперисти Коба Нергадзе и Александар Ревазишвили изјавили су како им је команду за отварање ватре по демонстрантима дао Сергеј Пашински, председник за безбедност украјинске Раде.

ПОЧЕТКОМ пролећа 2020, генерал грузијске војске и бивши командант батаљона специјалца Аваз (Пантери), по имену Тристан Цителашвили, испричао је да су га представници председника Украјине, Петра Порошенка, молили да изјави како су у Кремљу измислили причу о томе да су на Мајдану били довежени снајперисти из Грузије, који су добили задатак да пуцају на полицију и демонстранте да би изазвали хаос на улицама Кијева.

Споменутом генералу Тристану Цителашвилију Порошенко и тадашњи шеф украјинске службе безбедности, Васиљ Грицак, нудили су да дође у Кијев и добије новац, а заузврат да пред ТВ камерама каже како су целокупну причу измислили у Кремљу. Грузински генерал није пристао да лаже, већ је својим новинарима испричао истину. Уопште није спорно да су доведени снајперисти из Грузије који су за то добијали новац. Председник Порошенко и његова дружина су узалуд покушавали да измишљају лажи, јер су тројица Грузина, који су као снајперисти боравили у Кијеву, већ пред ТВ камерама испричали све детаље те крваве акције.

После осам година, све је више доказа да су, у ствари, противници, „евромајдановци“ и европејци мили ЕУ и САД, тада легитимног председника Украјине Јануковича намерно испровоцирали крвопролиће на Мајдану да би лакше освојили власт и придобили на своју страну западне медије и јавност!

Бивша министарка правосуђа Украјине, Јелена Лукаш, објавила је подробну анализу из које се види да су на списку „небеске стотине“, односно погинулих демонстраната на Мајдану и људи који су умрли природном смрћу на другом крају Кијева!

СНАЈПЕРИСТИ ИЗ ГРУЗИЈЕ

НАРАВНО, нове „револуционарне“ уличарске власти у Кијеву сву су кривицу за крвопролиће на Мајдану сваљивали на специјалце украјинске полиције, познатије као „Беркут“ (Сури орао). Због страха да их похапсе и осуде без икаквих доказа, они су масовно бежали на Крим и у Руску Федерацију. Порошенко и његови сарадници сву кривицу за погинуле и рањене на Мајдану пребацивали су на бивше руководство Украјине и Јануковича. Један од сведока тих догађа наводно је био и Арсен Аваков, који је после пуча, замислите, постао министар полиције! А неки од сведока који су се сада појавили тврде да је и он заједно са Пашинским био међу онима који су позвали снајперисте из Тбилисија.

СУТРА: АМЕРИЧКЕ БИОЛАБОРАТОРИЈЕ ДУЖ ГРАНИЦЕ СА РУСИЈОМ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА МИЛОША ЈОВАНОВИЋА: НАТО агресију 2010. називао војна интервенција