СРБИМА СА КиМ СТИЖЕ ПО 100 ЕВРА: Помоћ грађанима и привреди

В.Н.

23. 05. 2021. у 06:00

УКУПНО 5.750.000 грађана добило је први део помоћи у износу од 30 евра, а за исту суму коју ће грађани добити у новембру нема потребе за пријављивањем, потврдио је јуче министар финансија Синиша Мали.

СРБИМА СА КиМ СТИЖЕ ПО 100 ЕВРА: Помоћ грађанима и привреди

Фото Танјуг

Он је на телевизији Прва најавио да ће сутра грађанима у српским срединама на Косову и Метохији бити исплаћено по 100 евра, као и 200 евра незапосленима. Следи исплата ауто-превозницима 26. маја, док ће се 8. јуна исплаћивати и трећа минимална зарада.

Министар је додао да је током исплате првих 30 евра помоћи било неких грешака, које ће се проверити, али да нема много рекламација. Нагласио је и да неплаћене казне ни на који начин не утичу на исплату помоћи.

- Ако су људи рекламирали да постоји грешка, новац ће добити следеће недеље, решићемо проблем - рекао је Мали.

Он је подсетио да је предвиђено да се 15. или 16. јуна на рачун свих незапослених пребаци и износ од 60 евра, као и додатних 3.000 динара за вакцинисане грађане. За добијање новца нису потребни докази о вакцинацији, јер они већ постоје у оквиру е-управе, нагласио је министар.

Мали је нагласио и да се у инфраструктуру и екологију у Србији улаже више него икад и да је велики оптимиста када је у питању повећање плата и пензија у наредном периоду. Министар је напоменуо да је са стопом раста од преко шест одсто, Србија ове године прва у Европи:

- Улагање у инфраструктуру вам подиже квалитет живота, запошљава привреду, подстиче приватне инвестиције, имамо нове фабрике.

ОНО КАД ВОЗИ ПРЕДСЕДНИК

МИНИСТАР Мали објавио је јуче занимљив снимак на свом инстаграм-профилу:

"Оно кад вас вози председник Србије @buducnostsrbijeav. На путу ка селу Добрић код Шапца. Обилазимо нашу лепу земљу! Живела Србија!".

На снимку који је објавио и Александар Вучић и то уз хаштаг "оно кад те снима министар финансија", чује се:

- Ево нас у доброј атмосфери, на путу за Шабац. Имамо једног доброг, озбиљног и неквалификованог возача, нашег председника.

Фото Инстаграм

Иначе, председник Вучић, заједно са министрима Синишом Малим и Томиславом Момировићем био је у ненајављеној посети шабачком крају, где је обишао завршницу изградње важног пута Шабац - Богосавац дужине 19,2 километара.

Обећао је изградњу новог, важног локалног пута од Јевремовца до Маове и најавио обнову водоводне мреже у овом крају.

Он је поновио да је план да до краја 2025. године просечна плата у Србији буде 900, а просечна пензија 430 евра и указао да пандемија вируса корона није имала негативан утицај на стопу незапослености. Лане је стопа незапослености износила девет одсто, а претходне, 2019. године, 10,4 одсто, рекао је Мали. Министар је најавио почетак изградње прве линије метроа у Београду до краја године и поменуо да је Скупштина Србије усвојила Закон о метроу и градској железници, чиме су се створили сви правни предуслови да се крене са реализацијом овог пројекта.

Фото В. Китрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)