УПОТРЕБЉЕНЕ ПРОТИВГРАДНЕ НОВЕ РАКЕТЕ: Испаљене у овом делу Србије

Ј. Су.

18. 05. 2021. у 15:43

ТОКОМ последњих падавина на територији РЦ Букуља по први пут су употребљени новоинсталиране аутоматизоване лансирне станице у свом пуном капацитету.

УПОТРЕБЉЕНЕ ПРОТИВГРАДНЕ НОВЕ РАКЕТЕ: Испаљене у овом делу Србије

Илустрација Фото: С. Младеонски

Укупна површина која се брани са тог центра је 520 хиљада хектара, од чега је пољопривредна површина 370 хиљада хектара. С обзиром на то да је у току замена и преосталих лансирних станица са стрелцима новим системима, одлично се могла уочити значајна разлика у заштити од града на једној територији, тамо где постоје и где још нису замењени системи заштите, наводе у Министарству пољопривреде.

- Делови територије који су брањени новим аутоматизованим системима су претрпели изузетно мале штете, готово без икаквих последица, док су локације попут Венчана код Аранђеловца где ће се тек поставити нове лансирне станице имале штету и до 70 одсто - истичу у ресорном министарству. - Само током јучерашењег дана испаљен је максималан број ракета са 43 аутоматска лансирна центра и 88 станица са стрелцима, око 230 ракета. У поређењу са прошлом годином, резултати који се бране аутоматизованим системима заштите су изузетни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)